fredag 30. juli 2010

Litt får man da gjort :-)

Jeg prøver å ferdigstille noen ufoer – og for å rettferdiggjøre litt av det jeg lager nå, så har jeg valgt å kalle ubrukt garn for ufoer også ;-)

008

Jeg har hekla enda ei brødkurv – i hvit denne gang, og med lilla avslutning

007

Og så har det blitt noen punger til – se så lekker den stripete ble, en grei måte å få brukt opp alt garnet på :-)

002 003

Og så må jeg bare vise fram enda et par himmelbilder – syns denne stripa etter et fly ble knallstilig, i alle fall det der sola er bak :-)

Ha en flott fredagskveld og klem fra Siv

onsdag 28. juli 2010

Regnbuen på en solskinnsdag

006

Det er i grunnen ganske så herlig når man må vente til kl halv 9 på kvelden før man orker å gjøre noe….

007

…for fram til da er det for varmt til man orker gjøre stort :-)

019

Etter å ha malt dette (på begge sider ja),

020

har jeg absolutt gjort meg fortjent til dette ;-)

009

Plutselig dukka dette opp på himmelen – vakkert

Ha en oppløftende onsdagskveld og klem fra Siv

tirsdag 27. juli 2010

Den internasjonale syvsoverdagen

Nå nytes livet virkelig :-) Kan man ha det bedre? SOMMER, SOL OG FERIE :-D

Gemalen dro på sjøen tidlig i morrest, men jeg må innrømme at jeg ikke var ute av senga før kl 10 – er det syvsoverdagen, så er det syvsoverdagen ;-)

113

Dette har vært utsikten min store deler av dagen i dag :-D

Det er herlig å senke skuldrene, og faktisk ikke gjøre noe fornuftig om man ikke føler for det akkurat der og da ;-) Jeg har fått lest en del de siste dagene

110

En lett og god bok ( ligger akkurat nå på billigboktoppen i Norge)

111

Jeg elsket boka “Øya”, og kunne derfor ikke la være å kjøpe denne. Har kommet et godt stykke ut i den, men føler at den ikke har helt samme tyngde som jeg syns  “Øya “ hadde.

073 075

Har leika meg litt mer med kameraet mitt også, og jeg kjenner at jeg er bare SÅ fornøyd med det

033

Vi dro forbi Tranøya hvor årets sesong av Farmen var fra – ganske så idyllisk :-)

055

Er vel greit med hekling i båt?? Jeg har hørt om flere som har hekla sild, og dette er vel samme sak – eller…? ;-)

Ha ei fin uke og klem fra Siv

lørdag 24. juli 2010

Innlegg nummer 100 :-)

Så har jeg kommet til innlegg nummer 100 da :-) Måtte tilbake til mitt første innlegg og se – du kan lese det her. Det er tydelig at jeg har lært et og annet om å sette inn bilder…..

151

….dere kan jo lese og sammenligne selv :-)

Nå ser det virkelig ut som om sommeren har funnet veien til Trondheim og Trøndelag, og den har jeg tenkt å nyte i fulle drag :-) Kanskje få ferdig noen ufoer og gjøre meg klar for høstens nye prosjekter.  Derfor blir det kanskje litt stille fra meg her ei stund.

HÅPER ALLE KOSER SEG, OG NYTER HVER DAG SOM DEN VAR DEN SISTE :-)

Ha en fin dag og klem fra Siv

fredag 23. juli 2010

Du får vente til fredda….

Nå har fredda’n kommet, og kanskje sommeren også?? Håpe håpe håpe….

007

Ikke mye trivelig utsikt fra vinduet i går i alle fall. Ikke noen vits i å lure på hvilken faktor som passer best, men heller hvilken impregnering som trekker fortest inn….

010

Samme utsikt i dag – må si den ser mer forlokkende ut :-)

I går sendte jeg fra meg alle rutene til bestemorswapen jeg har vært med på - og det var som å få en ufo ut av huset, selv om de har vært ferdige i noen uker nå :-D

011

Konstruktivt småplukk ved siden av større strikketøy – holder på å forberede meg på å starte Eplabutikk – og der tror jeg disse pungene kommer til å passe godt.

Ha en fin dag i sola alle sammen og klem fra Siv

torsdag 22. juli 2010

Nok en ufo??

Hver gang jeg starter på noe nytt, så er det med en viss frykt for at det skal bli nok en ufo. Er det noen som vet hvorfor vi håndarbeidsdamer ikke klarer å gjøre ferdig det vi starter på? Er det ei kobling i hodet vårt som ikke er helt bra? Jeg vet jo det at jeg ivrer etter å sette igang med nye prosjekter, og at det er greit å ha et lite et om man driver med noe stort – men hvorfor så mange på en gang??

002

Nå er jeg i gang med tunikaen jeg egentlig skulle begynne med på toget :-) Og jeg må gjøre den ferdig, for den er bare så fin. Jeg er overbevist om at det er noe rart med mønsteret, det stemmer ikke med masker hele veien rundt – mulig det er sånn noen ganger når man strikker hullmønster.

001

Har ikke kommet så langt enda, men har allerede brukt nesten 1 nøste – håper det blir nok garn. Lerke er et nydelig garn å strikke i, og fargen er bare helt skjønn :-D

Her er det regn, og det har nettopp tordna – men hva gjør vel det når man har ei sol på straks 13 år sammen med seg? <3

Ha en toppers torsdag alle sammen og klem fra Siv

onsdag 21. juli 2010

Jeg maler og jeg maler……

…..og det ser ikke ut til at jeg noen gang skal bli ferdig….. Det kan se ut som om jeg kanskje burde hatt på noen form for grunning først, men det har jeg altså ikke gjort – tror bordet jeg maler kommer til å bli hvitt helt gjennom ;-)

001

Men det kommer til å bli veldig fint tilslutt :-) Jeg har en helt klar idé om hvor det skal stå – og ja, dere skal få se etterhvert.

002

For 15 år siden drev jeg med dekormaling på tre – jeg malte alle slags markblomster. Er på en måte ganske så ferdig med det, men jeg har en del ting liggende som enda ikke er dekorert. Fant fram denne og malte den hvit – lurer på om jeg kanskje skal benytte meg av decopage, har ikke bestemt meg enda. Men den ble ikke så aller verst i hvit heller da, og sikkert knallfin med garn oppi – og jeg trenger jo steder å legge garnet mitt hi hi ;-)

003 004

Ofra de turkise joggeskoene mine til malesko, og ettersom jeg er veldig opptatt av at klær og sko skal matche – ja, så kunne jeg ikke finne meg annet enn en turkis malegenser heller da….må nesten le litt av meg selv – fint ska de’ værra :-D

Da vil jeg bare få ønske alle en strålende dag – selv om det er regn, så sørg for å ha sola i hjertet <3 Klem fra Siv

tirsdag 20. juli 2010

Oslotur

116

Ja, nå er jeg vel hjemme etter ei flott langhelg i Oslo og besøk til Idamora mi :-) Togturen gikk forsåvidt greit, selv om jeg ikke tror jeg blir noen fast reisende med NSB. Har litt for mye maur i rompa, og det var ikke så mye å se – alt for mye trær langs linja, men jeg har sett masse fine trær da ;-) Ble sittende sammen med ei godt voksen dame, og vi hadde koselige samtaler hele veien – det gjorde tida litt kortere :-D

099

Jeg hadde jo, som dere vet, kjøpt meg et tog strikketøy….I et anfall av praktist tankegang, tok jeg en kopi av mønsteret slik at jeg skulle slippe å dra på hele heftet. Den kopien hjalp meg i nøyaktig 3 omganger – JEG HADDE GLEMT Å TA KOPI AV DEN ANDRE SIDA OG DIAGRAMMET :-/ Krise! Da var det bare å sende melding til litjtupp og be henne ta bilde om sende meg en MMS. Dessverre ble det ikke tydelig nok til at jeg fikk til å se mønsteret :-(

Hadde heldigvis med meg reservehåndarbeid – så Ida fikk ei rosa kopptue da jeg var fremme :-)

169

Vi var på flere markeder på søndag, og jeg fikk tak i boken TILDAS LANDSTED til en meget billig penge :-) Har hatt lyst på denne boka lenge, men vært fornuftig nok til å ikke kjøpe den. Kjøpte meg også ei bok med blanke ark ;-) Kjekt å ha!

154

Da vi var på marked på BLÅ, fant jeg denne herlige ringen. Den er laga av et skjell som heter SERENAS ØYE. Syns egentlig den kosta litt for mye - men ettersom navnet mitt sto så tydelig skrevet på den, så betalte Idamor halvparten – og det ble ny ring på meg :-D

002

På DU STORE ALPAKKA kjøpte jeg meg alpakkagarn :-) Vet ikke helt hva jeg skal bruke det til – et sjal og pulsvarmere kanskje? Syns i alle fall fargen var helt nydelig :-D

Vi lå ei natt hjemme hos Ida, og så ble det 2 netter på hotell. Vi har vært ute og spist flere ganger, vi har vært på kino (Sex and the City 2), vi har vært på markeder, Ida har klippet og stripet håret mitt (hun er frisør), vi har vært på Litteraturhuset, sløva noen timer i sola i Slottsparken, jeg møtte ei meget god vennine over lunsj en dag og kaffe en annen dag, Ida og jeg har ledd masse og skravla enda mer ;-) Det er så godt at vi er mor og datter som også er litt venninner nå som hun begynner å bli voksen :-) Summa summarum :Jeg har hatt ei knall langhelg sammen med ei fantastisk flott jente <3

Ha en topp tirsdag og klem fra Siv som stikker på trening nå :-D

fredag 16. juli 2010

Husmorferie :-)

Om bare noe få timer setter jeg meg på toget – og der må jeg sitte i ro i 6,5 timer. Det blir spennende å se hvordan det går, ikke alltid like lett når man har maur i rompa ;-)

Jeg har utstyrt meg med bok, musikk, nytt strikketøy, mat og godt – alt ligger til rette for at det skal bli en fin tur. Og med så deilig vær som vi har i dag, så kommer jeg nok til å få fine bilder med meg av vårt vakre Norge også :-D

005

Jeg gleder meg masse til å være sammen med storpia mi i nesten 4 dager – det er første gang jeg drar til henne i Oslo kun for å besøke henne. Tidligere har det vært i forbindelse med jobb, eller da Andrea skulle på konsert. Og det er første gang jeg drar til henne alene.

Vi har masse planer for alt vi skal gjøre, og vi skal kose oss skikkelig <3

004

Bortsett fra utdrikningslaget mitt for 8 år siden, så har jeg vel heller ikke vært på tur alene (bortsett fra jobb) – enten så har gemalen vært med, eller jentene mine. Men ettersom jeg nå skal dra alene, kan jeg vel kalle det husmorferie ;-)

Ønsker alle sammen ei riktig flott helg og stor klem fra Siv som ikke har pakka enda :-))

torsdag 15. juli 2010

And the winner is….

Jeg hadde egentlig tenkt å trekke i morra tidlig, men litjtupp var så ivrig at vi måtte gjøre det nå i kveld - “Det står at det er trekning i dag!” presiserte hun, og da må jeg vel bare bøye meg for overmakta ;-) Hun har sjekket og skrevet alle loddene, og bestemt hvilken premie som skulle trekkes :-D

Jeg syns det er veldig hyggelig at så mange ville delta på giveawayen min :-)

Vinnerne er som følger:

138

Det gule hekla håndkleet med applikert hjerte ble vunnet av Tovepia

135 136

Den søte boksen ble vunnet av Roniken

001

 003 002

Og premien jeg ikke viste på forhånd (og som ble ferdig i dag), ei hekla sommerlig veske, ble vunnet av ReSirikulert

Da vil jeg bare gratulerer vinnerne, og håper dere blir fornøyd med premien deres :-)) Fint om dere sender meg en mail med navn og adresse, slik at jeg kan sende premien til dere.

Ha en fin kveld og klem fra Siv

onsdag 14. juli 2010

Lucky me :-D

Jeg kjenner ei hyggelig dame som kommer fra Island, og hun har et sjal som jeg syns er kjempefint (mener bestemt det er et islandsk mønster), og det er strikka med et garn hun har kjøpt på Island. Jeg vet at de også selger det i Danmark, men her hjemme har jeg bare funnet det på nett.

I alle fall – jeg har gjort henne en tjeneste. Jeg gjør gladelig folk en tjeneste uten å vente noe igjen for det – kanskje bare en liten tanke om at det mennesket kanskje kan gjøre meg en tjeneste en eller annen gang. Jeg liker å hjelpe andre :-)

Derfor var gleden ekstra stor i dag da…..

002

…jeg helt overraskende fikk gave av henne som takk for hjelpa :-D Lucky me, sier jeg bare :-)) Nå kan jeg også strikke meg et sånn sjal i det riktige garnet. Så tusen takk B. :-)

Jeg er også glad over alle koselige kommentarer på forrige innlegg – det føles som om jeg har sådd en tanke hos flere, og det er ingenting som er bedre enn det :-D

Nattaklem fra Siv :-)

tirsdag 13. juli 2010

En oppfordring, eller kanskje bare et godt forslag…..

Det er mulig at alle damer har et shopping-gen – og i så tilfelle har jeg også det. Men jeg tror mitt er litt annerledes enn mange andres, jeg blir ikke i ekstase over å handle klær (kan tilte litt pga sko – det må jeg bare innrømme) og jeg faller ikke i staver over å handle ting og tang eller møbler – handel av ovennevnte artikler er litt sånn nødvendig onde om dere skjønner….

….men (og det er en stort MEN også) dere som har fulgt bloggen min ei stund er fullt klar over at jeg har ingen problemer med å la pengene fly om det er de rette tingene – i mitt tilfelle kan jeg ‘shoppe’ meg blakk på stoffer eller garn….og ikke minst bøker.

005

Dette er bare 3 av bokskapene / bokhyllene våre. Jeg elsker bøker – alt fra vakre skrivebøker til romaner eller oppslagsverk…..jeg har alle klassikere både for voksne og barn. Det er egentlig slik at gemalen har sagt at jeg ikke kan kjøpe flere bøker – han kan ikke finne nye bokhylleløsninger hvert år. Jeg er i grunnen ganske så lydig, og innsett at det er ikke alle bøker jeg trenger å eie selv :-D

Også litjtupp har en ganske så imponerende mengde bøker. Hun har hatt opprydding i hyllene sine, og det ble en del bøker til ‘overs’ – hun har rett og slett vokst fra dem. Vi tok vare på alle bøker fra jeg var lita, og klassikere som Anne Cath. Vestly og Astrid Lindgren sine bøker – de er hellige :-)

Vi la ut annonse på Finn.no, og hun fikk solgt noen der – men så var det hva vi skulle gjøre med de resterende da, det er ikke aktuelt å kaste dem….

002

…..heldigvis har jeg mine lyse øyeblikk innimellom, så jeg ringte til sykehusbiblioteket på St. Olavs Hospital og spurte om de ville ha bøkene. Dama jeg snakka med ble kjempeglad, og veldig glad for at jeg kom til å tenke på dem.

Så dagens oppfordring er…..har du barnebøker til overs, så kan det være at sykehuset vil ha dem.

Ha en flott dag og klem fra Siv som skal male videre ;-)

mandag 12. juli 2010

Handyman vs Handykvinne

Jeg er en mester i å dra hjem forskjellige ting, og har et utømmelig lager av gode ideer. Det er ikke sjeldent gemalen spør meg “Hva i all verden skal du ha den der til?” eller “hvor har du tenkt at den der skal stå – huset er fullt”.

Som regel har jeg svar på rede hånd, og snakker meg glatt ut av de fleste “situasjoner” ;-) Men det hender seg at jeg må argumentere litt, og jeg merker at jeg har vært nødt til å grave dypere i argumentasjonsposen min den siste tiden.

Mange ganger finner jeg på forskjellig som hadde vært kjempesmart å gjøre, eller noe som kommer til å bli kjempestilig – jeg starter opp med friskt mot, og så ender det opp med at gemalen gjør det ferdig.

009

Nå er det huset som må friskes opp (og det er forøvrig en vegg eller to som blir friska opp hvert år). Gemalen kommer hjem fra jobb, spiser middag og slapper av litt – og så er det på med arbeidstøy og igang (og er det ikke husmaling, så er det noe annet).

I dag skulle jeg også male (jeg har dratt hjem masse ting vi GARANTERT kommer til å sette pris på i hjemmet vårt) – og så finner jeg ut til min store forskrekkelse at jeg ikke engang har maletøy! Kjenner jeg får en flau smak i munnen når jeg skriver dette, men sannheten må komme for en dag…. Dette sier bare litt om hvor lenge siden det er jeg malte noe som helst her hjemme  - kanskje da vi malte stua for 8 år siden??

Da vi møttes for snart 18 år siden, var jeg ei skikkelig handykvinne som svingte både malekost og verktøy. Hva har skjedd?

Det kan være litt for lett noen ganger og sette seg ned å bli en som bare nyter ferdige resultater når man har sin egen handyman – eller så har jeg fått mer og mer vondt i orkitj’n min…..

Jeg gjør jo ting her hjemme jeg også – gemalen syr for eksempel ALDRI gardiner. Og det mangler ikke på kreativiteten eller produksjonsevnen :-)

Konklusjonen min er at jeg må være flinkere til å fortelle gemalen at jeg setter pris på det han gjør, og at jeg er stolt av å kunne vise frem et hus som hele tiden ser ordentlig ut takket være han. Og jeg skal bli flinkere til å ikke finne på gjøremål om jeg ikke har tenkt å gjennomføre dem selv – og ikke minst gjøre ferdig det jeg starter på (ufoer i strikkekurva er ikke så viktig, men de litt større prosjektene).

005

Denne buketten er til min kjære gemal og handyman – takk for at du er du, og at du er så flink :-)

Med dette ønsker jeg alle en flott mandagskveld og klem fra Siv

søndag 11. juli 2010

Slapp søndag…

I dag er dagen jeg ikke orker å gjøre (nesten) noe som helst – vi hadde en fantastisk middag med deilig mat og drikke i går kveld, og det ble litt sent for å si det sånn :-)

035 034

Kamskjell til forrett, og frosset mojito som mellomrett

033 031

Svinefilèt surret med serranonskinke og soltørka tomater. Men nypotet og stekte sherrytomater. Vaniljeis og jordbær til dessert.

Har for det meste sittet på verandaen og hekla i dag – det er overskya, men allikevel over 25 grader :-D

005

Jeg er veldig godt i gang med den siste gaven til GIVEAWAYEN min (det er fortsatt 4 dager igjen, og god mulighet for å melde seg på). Jeg viser ikke mer enn dette nå, men lover at ‘tingen’ blir behørig blogga før den sendes til den heldige vinneren ;-)

Og så har jeg lekt meg litt med det nye kameraet mitt :-))

007 008

Det har vært noen fantastiske skyer her – skal ikke forundre meg om det blir tordenvær igjen

012 017

Med disse bildene ønsker jeg alle en super søndag – solklem fra Siv