tirsdag 31. august 2010

En aldri så liten digresjon ;-)

004

Går vel greit å kalle det en liten digresjon når jeg har strikka noe som går litt utenom planene mine??

001

Strikka disse pulsvarmerne på noen få timer

003

Har så smått begynt å tenke på julegaver, og dette er vel en fin venninnegave? Og jeg skjønner ikke helt hva som har skjedd, men jeg har mengder garn i samme kvalitet – enda jeg hekla meg et stort restegarnteppe…. Tror jeg må bli flinkere til å sjekke beholdning før jeg kjøper nytt garn ;-)

Jeg vil dele en sang med dere i dag også – den var noen runder på MTV på det glade 80-tall, og jeg digga den vilt. Dette til tross for at jeg ikke skjønner et ord av teksten :-D Da jeg var i Roma i sommer hørte jeg den et eller annet sted, og har funnet igjen denne nydelige italienske sangen på Youtube

Gianna Nannini med sangen I maschi – ENJOY :-)

Med dette ønsker jeg alle en fin kveld og klem fra Siv

mandag 30. august 2010

Enda mer striper….

007 008

Er ferdig med enda et bestillingsverk :-) Og jeg kjenner byrden på mine skuldre blir mindre og mindre :-D

006

Det er ei stund siden jeg ble ferdig med lua, men har liksom aldri klart å starte på de der pulsvarmerne….

005 004

Vi var på landstedet i helga, og da hadde jeg kun med meg garn og pinner til pulsvarmerne – da hadde jeg ikke noe valg, eller noe “mer spennende” som tok oppmerksomheten min :-) Og det var nok det som skulle til ;-)

Må bare dele en sang med dere, som jeg bare er SÅ hekta på for dagen:

NAVIGATORS med WALL OF STONE

Med denne nydelige sangen vil jeg ønske alle en fin kveld og klem fra Siv

søndag 29. august 2010

“Ny” kommode :-D

m209

Vi har fått ny kommode i gangen :-D Eller ny og ny, fru Blom – kjøpte den vel tidlig på 90-tallet en gang, sånn tidsriktig syreluta furu dere vet….

211

Nå har jeg malt den, og den passa perfekt inn i gangen :-) Den ble god som ny! Jeg syns kommoden (og mange av de andre møblene fra tidlig 90-tall) fortsatt er fin, men jeg var luta lei av furu (ha ha ha – her ble det et utilsiktet ordspill) – så da har de bare stått i kjelleren og tatt plass…. Det som er litt komisk, er at for rundt 15 år siden, sto jeg og luta og pussa for å fjerne maling av alt mulig :-D :-)

212

Denne IKEA- kommoden sto i gangen før, og dere er vel enige i at den “nye” er litt finere og se til :-D

Nå skal jeg bruke denne gamle til å lagre ting jeg produserer i – slik at strikkekurvene mine slipper å flyte over av diverse utslag av kreativitet ;-)

Ha en fin kveld og klem fra Siv

fredag 27. august 2010

Blått og grått funker også :-)

002

Jeg har endelig gjort ferdig ei ullbukse jeg har hatt bestilling på :-) Så som dere ser, så er jeg flittig og jobber meg nedover i haugen min ;-)

003

Jeg skulle strikke buksa i str 1,5 år – fant ikke mønster på det, så jeg har strikka den i str 2 år med pinner nr 2,5 og i ribbestrikk. Dette gjør den litt mindre, og jeg har også kutta ned litt på beinlengden

004

Og blir den for lang, kan den bare brettes litt opp :-D Ribbestrikken gjør jo også at buksa vokser litt med barnet.

001

Alle trådene er aberet med å strikke i striper og i flere farger – men det ferdige resultatet blir tøft da :-)

Ha ei riktig god og produktiv helg alle sammen og klem fra Siv

onsdag 25. august 2010

Blod, svette og tårer….

Vel - det var vel bare nesten tårer, men i denne sammenhengen teller det så absolutt…

002

Litjtupp skulle få nye gardiner, og hun valgte seg et tynt, nydelig stoff……fordi at stoffet var så tynt, kjøpte jeg også hvitt, tynt stoff – jeg skulle lage doble gardiner….

Det er vel ikke noe problem å få til, tenker dere sikkert nå – men jeg kan forsikre dere om at dette har vært en ‘rive-seg-i- håret’ opplevelse av de harde….

STOFFENE BLE JO ALDRI BEINE :-( Greit nok at de var skjevt klipt fra butikken, det er jo ikke vanskelig å rette på. Problemet oppsto da jeg oppdaga at trykket var flytt utover, så jeg måtte gjøre dem smalere – jeg måtte også gjøre det hvite stoffet smalere – GRRRR!

001

Men nå henger de altså der (og nåde litjtupp om hun ikke blir fornøyd når hun kommer hjem fra skolen i dag), og de passa veldig godt inn på rommet hennes :-)

003

Som en positiv avslutning på dette klageinnlegget, vil jeg vise fram bildet litjtupp har malt – jeg syns det er et bilde til å bli glad av :-D

Håper alle får en flott dag og klem fra Siv

tirsdag 24. august 2010

Nytt sjal in progress ;-)

Dette går slett ikke på bekostning av mine “kjære” ufoer – jeg måtte bare ha et “ta-med-bort” håndarbeid ;-) (Og jeg har heller ikke kjøpt meg nytt garn…)

021

Kjære venner – dere skal nå få bli med i et dypdykk i en av mine skuffer

003 005 013

004 

007 018

008 016

009

010 017

014 019 

011 015

Etter å ha sett disse bildene, kan man spørre seg…trenger jeg et nytt sjal?? Svaret er et klart og tydelig JA ;-)

I dag er det bare den andre skoledagen i dette skoleåret, og jeg har allerede væt og jobba :-) Vet i alle fall at jeg skal jobbe noen timer tirsdag og torsdag i 3 uker framover :-D Det var det jeg visste – det ordner seg alltid for snille jenter :-)

Og så har jeg vært på hyggelig besøk hos Lene med bloggen Alle trenger litt galskap i dag :-D Jeg har forklart henne kunsten å hekle bestemorsruter, så jeg regner med blogging av et ferdig bestemorsprodukt snart ;-)

Ha en flott tirsdag alle sammen og klem fra Siv

søndag 22. august 2010

Manglende shopping-gen fram i lyset…

Jeg har tidligere skrevet om mitt stadig godt-gjemte-shopping-gen (jeg regner med at alle damer er utstyrt med et) – mitt er fraværende ca 95 % av tiden :-)

004

Men i går poppa det altså fram…

003

… og av alle ting så kjøpte jeg meg en kjølebag :-D Nekter å tro at sommeren er på hell, så denne er sikkert kjekk å ha med seg på stranda ;-)

006

Den er nesten så fin at den kan stå under den fine, hvite bordet mitt :-D

009

Måtte også ha matchende servietter ;-) Nå er jeg klar for INDIAN SUMMER!

Mammaen min spurte litjtupp i dag om hun hadde vært på Søstrene Grene i det siste, og om hun i tilfelle hadde sett den fine sånn og sånn…..Men sist litjtupp var der, så var hun sammen med meg – og da var det å rett gjennom butikken uten å se seg hverken til høyre eller venstre, rett bort til det vi skulle ha – hente, betale og ut. Det vil da si at litjtupp ikke rakk å se noe som helst – stakkars barn….Men det hender seg at min indre bjelle ringer, og maner fram genet – sånn som nå med kjølebagen ;-)

Mammaen min skrøt av bloggen min i dag, sa hun alltid ble så glad av å lese den – at den var et lyspunkt. Det gjorde meg glad <3 Og Idamor ringte fra Oslo i dag, og gjorde meg klar over at jeg ikke hadde blogga siden fredag – det gikk da ikke an å blogge så lite….. Jeg sa at jeg måtte jo ha noe å blogge om – å blogge bare for å blogge har jeg ikke sansen for. Da sa hun at jeg kunne jo bare lage et innlegg om hvor j..la kul hun var :-D Hun har svar på alt, OG jeg syns hun er kul – og jeg er VELDIG glad i henne <3

Jeg skulle ønske at enda flere av dere som leser bloggen min kunne lagt igjen en liten hilsen til meg :-)

Nå skal jeg danse “sol-kom-tilbake” dansen eller “anti-regn”dans som den også kalles :-P

Ha en fin søndagskveld og klem fra Siv

fredag 20. august 2010

Jeg bør vel egentlig skjemmes….

012

…når jeg tenker på hvor lite det var som mangla på å gjøre ferdig…

005

…denne kjolen

010

Jeg har strikka to like kjoler før – det er et (Sivifisert) mønster fra Stoff og Stil, og tynt bomullsgarn fra Stoff og Stil. Jeg syns garnet er i tynneste laget til at jeg kommer til å bruke enorme mengder av det – jeg må nemlig strikke med pinner 2,5 og da tar det litt tid. Denne kjolen er str 3 mnd :-) og jeg gleder meg til å gi den bort :-D

I dag er det regn for første gang på veldig lenge, så jeg måtte ta bildene innendørs – det blir ikke like fint da, men det er vel bare å venne seg til det først som sist…

Ha en flott fredag og klem fra Siv

torsdag 19. august 2010

I siget

006

Nå er jeg virkelig i siget med maling :-)

005

Dette er en av mine ‘kjekt å ha’ ting som jeg har dratt med meg hjem (og som jeg visste vi kom til å få bruk for) ;-) Med noen strøk hvitmaling, ble det et perfekt speil inne på rommet hos litjtupp – en tenåring trenger definitivt et helfigurspeil ;-) Hun er storfornøyd, og jeg er storfornøyd :-D

I dag skulle jeg rundt på skoler i nærområdet og tilby mine tjenester som vikar. Inspektøren på den første skolen (som jeg helst vil jobbe på), spurte pent om jeg ikke kunne la være å søke på flere skoler – de kom garantert til å få bruk for meg. Kan vel ikke være annet enn en positiv forespørsel det?

004

Sommeren og varmen bare fortsetter og fortsetter her i Trondheim – så nå skal jeg ta med meg en kopp te og ei bok og kose meg på verandaen :-)

Med dette himmelbildet vil jeg ønske alle en strålende dag og klem fra Siv

onsdag 18. august 2010

Ikke alt rekker å bli en UFO ;-)

Jeg dro med meg mengder med UFO’er på sommerferie, men så fant jeg billig garn – og vips så var UFO’ene glemt av meg ;-)

029

Den mykeste, deiligste babyull ble til et babyteppe / vognteppe (76 x 62 cm- selvkomponert)

031

Det er mange rundt meg som skal ha baby i nærmeste framtid, men det kommer nesten bare jenter – gleden ble derfor stor da jeg fikk vite at det kommer en liten gutt om en måneds tid :-)

033

Da er jo gaven ferdig i GOD tid – null stress, sier jeg bare ;-) Mangler bare å dampe det, og DET skal jeg klare inne gutten blir født :-D

Ha en fantastisk dag alle sammen og klem fra Siv

tirsdag 17. august 2010

Bordet mitt :-)

Jeg hadde et innlegg tidligere på sommeren her om et bord jeg holdt på å male hvitt -

019

og nå er det omsider ferdig :-) Jeg er sikker på at jeg har malt 6 strøk (glemte grunning først)

018

Det ble akkurat så fint som jeg hadde sett for meg bak sofaen vår :-D (Ullpleddet skal selvfølgelig ikke henge der)

021

Enkelte ting vil nå komme bedre fram ettersom de ikke trenger å stå trangt lenger….

022

…og se bare hvor fint dette fatet ble mot det hvite :-)

Ja, nå er jeg fornøyd, og nå står bare resten av maleprosjektene igjen ;-)

Ha en flott kveld og klem fra Siv