mandag 28. februar 2011

Det er faktisk ikke alle nordmenn som er født med ski på beina :-P

Det er kanskje helligbrøde å si dette i disse gyldne ski-VM dager, men sånn er det altså bare….

725154_h1201366030e21816100c_562x450

(Bildet er lånt fra nettet)

Jeg er i alle fall ikke det (født med ski på beina altså) : P Jeg har selvfølgelig ski, men det begynner å bli noen år siden sist jeg lufta dem

skisko2

(bilde lånt fra nettet)

Jeg elsker å være utendørs, og har slett ikke noe i mot å være i skog og mark på vinteren heller…..men da på egne bein

IMG_6356_medium

(bilde lånt fra nettet)

Som kjent, så jobber jeg som lærer – og på skoler er det vanlig med skidager. Da trinnet hadde skidag rett etter jul, omorganiserte vi litt og jeg 'slapp unna’ : )

Nå er det ny skidag på trappene, og det ser ut til at jeg bare må bite i det sure eplet og bli med…..med ski på beina.

Må innrømme at jeg gruer meg litt jeg…..

145

Nå begynner jeg å lengtes mot vår jeg, og kunne godt ha tenkt meg å ikke måtte ‘bekymre’ meg for ski og greier ; )

Nye tulipaner i hus – fikk denne tulipanvasen av broren min for en god del år siden, men blomstene står så fint i den

143

Og så har jeg en ny Finn Schjøll- vase, og tulipanene ble slett ikke verst oppi der heller : D

I morgen går vi inn i den første vårmåneden, og det er bare helt herlig å tenke på :-))

Beklager dårlig oppfølging fra meg den siste tida, men jeg har ikke prioritert hverken egen eller andres blogger – har vært så mye annet å gjøre. Men jeg vil ønske mine nye følgere hjertelig velkommen til meg – jeg setter enormt stor pris på alle som er innom og alle som kommenterer

Ha en fin kveld, og gå mars i møte med et smil om munnen – klem Siv

onsdag 23. februar 2011

Jeg kan ikke fatte og begripe hva som skjedde ;-)

I går kveld dro jeg til City Syd for å hente noe garn jeg hadde bestilt

072

Stopp av garninnkjøp teller vel ikke helt når man har en plan for garnet…..eller?? ; )

I alle fall – så langt er historien vel og bra, og jeg har fulgt min egen plan….. Sulla litt rundt for meg selv, gikk inn på enda en butikk – og det var her det skjedde…..

073

Jeg kom hjem med ny pc og jeg….spør meg ikke hvordan det hendte – var sikkert en smule bevisstløs i gjerningsøyeblikket ; )

Og så har jeg handla meg et par nye bøker – tenkte å lure dem usett inn her, men da er det kanskje greit å ha sin egen bruker på Haugen Bok. Gemalen sjekka mail her forrige kvelden, og spør plutselig – “Har du kjøpt deg bøker du?” Ooops!

074

Jeg anbefaler denne boka på det varmeste (hadde lånt den på forhånd, så jeg vet at jeg kommer til å bruke den MASSE)

075076

I dag har litjtupp og jeg vært en tur i byen og handla inn litt til scrapbooking – hun og ei venninne skal få holde på med det her i morra : D

Ha en herlig onsdag – klem Siv

fredag 18. februar 2011

Vinterferie og nytt prosjekt

Da er tiden for vinterferie kommet – jeg trekker pusten dypt, og senker skuldrene……når jeg kjenner godt etter, så er det fantstisk deilig å skal ha fri i 9 hele dager : D

Jeg har et par tre prosjekter på pinnene nå – jeg merker at jeg faktisk har vært ganske strukturert i år (ha ha ha vi skriver 18.februar i dag, men det er jo et visst håp om at det skal vare året ut), og gjør ferdig det jeg begynner på ; )

001

Dette er et av de større prosjektene. Jeg har begynt å strikke meg en tunika – jeg kan ikke vise dere noe mønster, for det er fortsatt inne i hodet mitt : )

002004

Jeg har funnet oppskrifta på blonden inne hos Olavas verden

006

Jeg trodde det lodne garnet var litt mer lilla, men det ser uansett ut til å bli kjempefint sammen. Gleder meg til tunikaen blir ferdig, og jeg kan vise den frem til dere : )

Vil ønske alle ei riktig god helg – klem Siv

tirsdag 15. februar 2011

Bli blodgiver du også

blod3

(Bilde lånt fra nettet)

I dag har jeg vært og gitt blod, eller rettere sagt plasma. Jeg syns det er en viktig ting å gjøre, og jeg liker tanken på at jeg kan bidra til å redde liv. Om man gir blod, så tar det kun en halvtime – ved plasmagiving tar det en times tid. Det er ikke så lang tid i den store sammenhengen.

Og selv om det ikke er særlig hyggelig å tenke på, så kan det være en dag at det er du selv eller en av dine kjære som trenger blod.

Blod er ‘ferskvare’, så blodbankene trenger hele tiden påfyll, og jeg leste i dag at i Norge mangler sykehusene ca 30.000 blodgivere – og det syns jeg var et skremmende høyt tall.

Du kan lese mer om blod/plasmagiving på Norges Røde Kors sitt blodprogram, her har du også muligheten til å melde seg som giver.

Ha en fortsatt flott dag – klem Siv

mandag 14. februar 2011

Køben–København–Kongens By…..

Vel hjemme igjen etter ei fortreffelig helg i København – det er sannelig dejligt at være norsk i Danmark : )

Det har vært litt av ei turbohelg, men det er kanskje ikke så rart – vi var nemlig 14 stk som reiste sammen. Gemalen tilhører en kompisgjeng på 8 som har holdt sammen siden barndommen, og vi damene er også blitt inkludert ; ) Vanligvis har vi juleselskap hvert år, men sist jul ble det ikke det – i stedet dro vi 7 par på besøk til det ene paret som bor i Køben.

Vi var invitert på lunsj, og ingenting var overlatt til tilfeldighetene

016

Verten er meget opptatt av øl, og da måtte det selvfølgelig være riktig glass til hver sort : D

043044

Det var leid inn kokk for anledningen, og vi starta med de nydeligste fiskeretter

055

Deretter gikk turen til kjøttrettene

061

Alt selvfølgelig servert med riktig drikke : )

Etterpå var det osteretter, og tilslutt kaker (men da glemte jeg helt å ta bilder av maten)

Jeg tror sannelig vi satt ved bordet i 4 – 5 timer. Vi hadde allsang (selfølgelig var den nydelige sangen Trondheimsnatt blant sangene). Vi hadde spørrekonkurranse om fakta som angikk oss alle som var der, og vi fikk se en powerpointpresentasjon av hele gjengen – må si det var masse sjarmerende konfirmasjonsbilder av gutta ; )

Da vi etter mange timer dro fra vertskapets hus, gikk turen til  Den tatoverede enke i nærheten av Nyhavn

110

For ølelskere er det vel ikke mulig å være i København uten å besøke denne ‘puben’

På fredagen lot jeg byvandring og butikktitting være, og så dro jeg for å møte Lene. Det er jeg virkelig glad for at jeg prioriterte, og jeg er veldig glad for at Lene orka å ta turen til København for å møte meg : D Det er jo alltid spennende å møte mennesker for første gang, men med enkelte er det som om man kjenner hverandre fra før selv om det er første gang man møtes

europa11

(Bildet er lånt fra nettet)

Vi tok turen til Café Europa, og der satt vi og skravla og drakk litt vin og litt te : ) De tre timene vi tilbragte sammen, gikk unna i full fart. Det var ingen fare for at vi skulle slippe opp for samtaleemner, til det har vi for mange felles interesser – litteratur, språk, ord og livet i det hele tatt. Det var veldig hyggelig å treffe Lene i virkeligheten, og jeg er ikke skremt fra å ta kontakt neste gang jeg er i København heller : )

Som jeg tidligere nevnte, var det litt av en turbotur…..jeg brukte også 20 min på shopping ; ) På den tiden rakk jeg å kjøpe meg kjole, noe småtterier til tantegullet og STØVLETTER (som jeg selvfølgelig både har bruk for OG fortjener)

119

Støvletter til over kneet har jeg hatt lyst på lenge, og disse var faktisk litt av et varp – de har kosta 2000,- og jeg betalte bare 299,-

Det føltes litt ille for meg som ELSKER sko å ikke ha tid til å være der inne lenger – men slik er livet noen ganger : P

Jeg hadde også funnet ut at jeg trengte ei veske fra Marimekko, men butikken lå ikke lenger der den har pleid å ligge : ( Og jeg rakk dessverre ikke å lete opp den nye plasseringen, MEN på Kastrup solgte de også vesker ; )

121

Hvem kan vel motstå ei veske med denne merkelappen?

123

….eller dette møsteret?

122

Akkurat sommerveska jeg har ‘bruk for’

124

Må si jeg falt for innsida og jeg da ; )

Nå skal jeg ta meg en runde inne hos alle dere trivelige bloggedamer mens jeg nyter en kopp te : )

Ha en herlig kveld – klem Siv

torsdag 10. februar 2011

Paris

Nå er årets sommerferie bestilt, og turen går til Paris : )

Paris

(bildet er funnet på nettet, men påskrift av meg)

Jeg har aldri vært i Paris før, så jeg gleder meg masse til å se og oppleve byen. Vi har leid oss leilighet – syns vi kjenner pulsen på byen bedre på den måten : D

Har du vært i Paris?

Ha en fin kveld – klem Siv

onsdag 9. februar 2011

Årets første juleinnlegg ;-)

I dag spurte en av mine elever om jeg hadde mista forstanden – og ja, kanskje jeg har det ; )

I forhold til meg selv, syns jeg juleinnleggene kom lovlig tidlig i fjor – derfor tenkte jeg at jeg skulle være tidlig ut i 2011 (noen nyttårsforsett har man tross alt satt seg)

001

Nå skal jeg nyte en kopp god, varm gløgg av det koselige julekruset mitt mens jeg knasker i vei på ei kromkake eller to. Som dere ser, satser jeg på rødt også i år – røde julestjerner, og røde juleugler sydd av kunstneren Barbro

Fra spøk til alvor….. Pia og Elisabeth hadde en kalender gående i hele desember, og jeg falt for hovedrolleinnhaveren – UGLA- og måtte derfor bestille meg selv også : ) Jeg trenger ikke to – så mamma (jeg vet at du leser dette), ettersom du samler på ugler er den ene til deg : D Det er bare å komme og hente den.

Nå venter tur til Køben i helga, og da skal jeg møte Lene med bloggen Poetiske Paradokser – gleder meg masse : ) Rekker ikke stort av shopping, men har bestemt meg for en tur innom Marimekko – jeg ‘trenger’ nemlig ei veske de har der ; )

Kanskje finner jeg igjen forstanden min også – time will show…..

Ha en herlig, tullete kveld alle sammen – klem Siv

mandag 7. februar 2011

Hjertene mine <3

Jeg har noen få hjerter, og jeg tror kanskje at jeg kommer til å samle på noen fremover ; ) Mammaen min har en del hjerter, og hun kjøper seg et nytt hjerte hvert år, og jeg har kopiert henne på en måte (hun har spraya ei korktavle med gullfarge, og der henger hennes hjerter)

001002

Av gemalen fikk jeg ei gammel korktavle – demonterte den, og tenkte å male hele greia.

001

Bestemte meg til slutt for å bare male ramma, og trekke selve tavla med stoff. Det var litt vanskelig å bestemme seg for farge, men det kjennes ganske riktig med den jeg til slutt valgte : )

Jeg har ikke så mange hjerter enda, men ser for meg at jeg kan supplere med noen fine sitater og kanskje noen små bilder

Hjertekollasj

Det hvite fjærhjertet kjøpte gemalen til meg rett før jul, metallhjertet til høyre fikk jeg i julegave, de to keramikkhjertene har jeg fått av mammaen min og det siste hjertet fulgte med på en juleengel som jeg dessverre var så uheldig å knuse.

I kveld skal jeg på lesering, og boka denne gang er “Den ulende møller” av Arto Paasilinna – ei meget fornøyelig bok. Minner om at dere kan se hvilke bøker vi har lest ved å klikke på fanen øverst i bloggen min.

Ha en knall kveld – klem Siv

søndag 6. februar 2011

Uvær og mestring

003

Sånn var dagen utenfor her i går : /

004

Det snødde og regna sidelengs – busker og trær lå langflate for vinden

008

Da kan man med god samvittighet sitte inne og strikke litt : ) Jeg er SÅ fornøyd – trodde ikke jeg kunne strikke flettemønster jeg, men man skulle jo ikke tro jeg har gjort annet ; )

010

Og så har jeg for første gang strikka raglandsfelling : D Jeg er i grunnen ganske så fornøyd med meg selv her jeg sitter

009

Så nå blir det tunika i bursdagsgave til tantes lille hjertegull <3 Jeg er for en gangs skyld tidlig ute- det er enda halvannen måned til hun blir 2 år – rekker å lage enda mer til henne da : D

Tunikaen er strikket i Mor Aase bomullsgarn, og jeg har strikka etter oppskrift som hører til garnet. Dette er str 2 år, og det gikk med 3,5 nøste á 50 g

Gemalen og jeg har gått oss en times tur, og det var godt å få lufta seg – nå skal jeg rett og slett sløve litt, og nyte at det er helg og fri  ; )

Ha en herlig søndag – klem Siv

fredag 4. februar 2011

Award og julegavesamstrikk

 

jojojojno

Jeg har fått en award fra Marit med bloggen Indigoglede – tusen takk til deg

Ta opp nærmeste bok, slå opp på side 18 og finn linje 4 – hva står det der?

- Hvis du installerer dusjkabinett, vil det redusere fuktpåkjenningene på vegg (En faktaserie fra Byggforsk – Lag nytt bad)

Hva var det siste du så på TV?

-Vampire Diaries (kvalitetstid med litjtupp)

Bortsett fra datamaskinen, hva hører du nå?

- Her inne er det faktisk helt stille : ) men jeg hørte akkurat trikken kjørte forbi

Når du var ute sist, hva gjorde du da?

-Gikk hjem fra jobb (og da tenkte jeg at nå skulle det bli godt med helg)

Hva har du på deg nå?

-Dongeribukse og genseren jeg nettopp strikka meg

Hvilken film så du sist?

-Dear John

Kunne du tenkt deg å flytte til utlandet?

-Nei, egentlig ikke – men om jeg skulle flytta, kunne jeg tenkt meg å bo i Danmark (men da måtte alle mine nære og kjære også flytta dit)

Jeg gir denne awarden videre til:

Casa fuglesteg

Refleksjon på livsvegen

Min hobbyside

Jeg er med på Anne på landet sin julegavesamstrikk : ) Og jeg må jo vise januarbidraget mitt – må innrømme at jeg ikke helt vet hvem den er til, men det byr sjelden på problemer

002

Jeg har hekla ei lue i Inca Wool – et fantastisk godt garn, men alldeles pyton å rekke opp igjen om man gjør en feil. Jeg fikk inspirasjon til denne lua på Kari's hverdagsblogg.

Julegaver 2011

Vil avslutte med å si tusen takk for alle hyggelige kommentarer jeg får : ) Jeg har nesten ikke sett på en blogg denne uka – jeg skal oppdatere meg igjen i løpet av helga, tenkte jeg : D

Ha en fin helg alle sammen – klem Siv