fredag 30. desember 2011

Året som har gått

Så har tiden kommet for å oppsummere bloggeåret 2011 – jeg syns ikke der er så lenge siden jeg gjorde det sist : ) Om man lever etter at tiden kommer, og ikke at den går – ja, så har den sannelig kommet fort. Snertne sneller og små nøster har snart nok et jubileum – jeg hadde første innlegg 22. januar 2010, så det er like før bloggen fyller 2 år.

Nå føler jeg at jeg kan dette med blogging, og Snertne sneller og små nøster er en viktig del av livet mitt. Men det er en ting jeg er ganske opptatt av, og det er at jeg skal blogge det jeg lever – ikke leve for å blogge. I starten hadde jeg alltid bloggen i tankene uansett hva jeg gjorde, og jeg tenkte hele tiden at det kunne bli bra innlegg. Nå vet jeg at jeg har mer enn nok å komme med allikevel ; )

Det er som om jeg kjenner mange av dere, og jeg har vært så heldig å møte flere av dere også – jeg har til og med vært så heldig å treffe to av mine danske bloggevenner : ) Den ene traff jeg i København, og den andre kom hit til Trondheim. Det er så mange flere av dere jeg kunne tenkt meg å møtt, for dere gir meg så mye og jeg liker dere så godt : D

Jeg har ikke like mange ufoer som før, og det er takket være bloggen : ) Jeg gleder meg til å vise dere det jeg har laga, og å få tilbakemeldinger fra dere. Jeg finner enormt mye inspirasjon ute hos dere, og det er godt å vite at jeg  inspirerer dere også : )

Jeg har vært litt tøffere på å prøve meg på det ukjente – noe har jeg lyktes med på en enkel måte, og andre ting har det vært litt mer prakk med. Jeg finner inspirasjon til å utvikle meg, og ikke stå på stedet hvil.

Jeg lar dere få innblikk i livet mitt, jeg deler gleder og sorger med dere – og jeg setter umåtelig stor pris på alle de hyggelige kommentarene dere gir meg.

JANUAR

Siv og Ida

Jeg starta året med å gratulerer eldstetøtta med 20-års dagen. Det er litt vanskelig å forstå at jeg var mor til ei voksen jente på 20 år – det er jo ikke lenge siden jeg var 20 selv ; )

003

Og så designa jeg min egen genser : ) Jeg likte oppskrifta så godt at den er notert ned inspirasjonsboka, og den blir nok brukt flere ganger også.

FEBRUAR

008

Jeg bestemte meg for å lære meg å strikke fletter, og det resulterte i tunika til tantebarnet mitt : ) Det er så tilfredsstillende å finne ut at det som har sett så vanskelig ut slett ikke var noe hokus pokus

001

Som en liten spøk hadde jeg årets første juleinnlegg allerede i februar : D

MARS

006

Jeg hekla Hello Kitty til tantebarnet mitt, og den ble veldig godt mottatt

APRIL

2011-04-19

Vi feira første del av påska på landstedet vårt, og da var jeg ute og tok bilder i stormen – dere fikk også en liten sniktitt på kjøkkenet som begynte å bli ferdig

MAI

007

Jeg kunne feire bursdagen min utendørs 1. mai – herlig : ))

070

17. mai fikk jeg testa ut bevegelsesfriheten i Kystdrakten min

016

I mai fikk vi se resultatet etter langvarig hardt arbeid da vi hadde kjempestor forestilling på jobb. I dette innlegget kunne dere lese om det strøste sømprosjektet jeg noen gang har hatt, og sikkert noen gang kommer til å ha : ))

JUNI

2011-07-01

I juni tok jeg dere med til Paris, og sendte dere reisebrev 123 og 4

JULI

005

22. juli ble en dag vi aldri glemmer

AUGUST

002

Jeg kunne endelig vise dere det nye badet på landstedet

 

186

Jeg hekla meg et stort og deilig pledd i farger som slett ikke er meg, men jeg elsker teppet, og det er så behagelig å se på

 

SEPTEMBER

021

Kjøkkenet på landstedet ble også ferdig, og jeg syns det ble så utrolig koselig

017

På landstedet har jeg hatt naturopplevelser av det mer spennende slaget (del 1 og del 2)

002

Jeg har intesjoner om å begynne å sy meg klær, og denne rosekjolen står høyt på lista

OKTOBER

18102011577 - Kopi

Jeg fikk prøvd meg på rapellering da vi var på tur med jobben : D Spennende og litt skummelt…..og heldigvis ikke så veldig høyt ; )

007

I went to Kristiansund, and I DID fall in love <3

010

Vi var på dametur til landstedet, og da gikk vi opp til Engelen

502IMG_2073002

I oktober satte jeg opp dampen på produksjonen – planer om juleutsalg også i år

NOVEMBER

2011-11-09

Vi hadde vakker høsthimmel både morgen og kveld store deler av november

2011-11-211

Så ble det juleutsalg med mange besøkende og bra salg – frister til gjentakelse til neste år

004

Jeg sydde danseskjørt til litjtupp slik at hun kunne danse i skolens oppsetning av Grease, og jeg var veldig fornøyd med å ha fått til dette. Som jeg skrev litt lenger opp, så har jeg intensjoner om å begynne å sy klær – dvs i at jeg har veldig liten trening i det.

061

Og i jula har jeg knekt enda ei nøtt – jeg har lært meg å hekle englemasker / kjælighetsknuter : ))

  001     027        073

Årets impulskjøp har vært av det heller dyre slaget, men jeg skylder på bevisstløshet i gjerningsøyeblikkene ; ) I alle fall endte jeg opp med telefon, overlockmaskin og pc ; ) Sannsynligvis fordi jeg fortjener det ; )

 

Nå vil jeg avslutte med å ønske alle dere kjære lesere ET RIKTIG GODT NYTTÅR, og alle gode ønsker for det neste året : )

Gleder meg til kontakt med dere også i 2012 – stor nyttårsklem fra Siv

tirsdag 27. desember 2011

O’ herlige romjul

056

Jeg er i et behagelig julemodus for tida – alldeles herlig : )

Jeg pynta trollhasselen med noen røde hekla hjerter i tillegg til stjernene jeg hekla – et fint juleinnslag sammen med røde lysestaker

058

Jeg fikk så mye fint som jeg hadde ønska meg, og denne gangen lå Ilse Jacobsen-støvlene under treet

Tips til dere damer: Det er slett ikke så dumt å sende en mail til sin kjære med en link hvor han bare kan trykke på ‘gå til kassen’ ; ) Funka i fjor og det : ))

Som dere kanskje husker, så har jeg ønska meg slike lenge – problemet var at de glippa for mye til at jeg fikk til å bruke dem. Løsningen var å velge den korteste modellen, for den glipper ikke : D

229057

Her har jeg tatt bilde av treet vårt med telefonen og med kameraet, og jeg må jo si det at  mobilbildet viste den koselige stemningen best

059

Og så har jeg lært meg noe nytt i jula – fryd og glede : D

061

Jeg har lært meg å hekle englemasker eller kjærlighetsknuter som det også kalles – jeg er bare SÅÅÅ fornøyd. Jeg har hatt oppskrift liggende lenge, men jeg har rett og slett ikke fått det til, men så fant jeg denne videoen, og da gikk det som en lek – jeg er veldig godt i gang med sjal nr 2 : )

Her stormer det verre enn verst, og jeg har ingen planer om å bevege meg utendørs i dag – jeg ser for meg at jeg skal få tid til å ta meg en god runde i blogglandia i dag : ) Gemalen er på jobb, eldstetøtta sitter på fly på vei til Irland og litjtupp er i byen for å bruke opp diverse gavekort ; )

Ha en fin dag – klem Siv

lørdag 24. desember 2011

Glade jul – hellige jul :-)

010

Nå er julen kommet i hus, og jeg er klar for ei koselig høytid med mine kjære

2011-12-24

Vil ønske dere alle mine kjære bloggvenner ei riktig god og fredfull jul

Juleklem Siv

tirsdag 20. desember 2011

Gratulerer med dagen, mamma <3

002

I dag har mammaen min bursdag, og hun ønska seg penger til å legge i et smykke hun har kjøpt seg

Jeg syns det er litt kjedelig å gi bare penger, og da jeg kom over dette uglestoffet fant jeg ut at jeg kunne sy noe også – mamma er veldig glad i ugler

001

Jeg sydde derfor et strikkepinneetui til henne også : )

003

og så putta jeg pengene i den ene lomma ; )

Fikk brukt litt av stofflageret mitt også, for det er ikke så farlig hvilket stoff man bruker som fór : D

Gaven falt i smak : ))

023

Mamma bor rett ved skolen der jeg jobber, og på vei hjem gikk vi innom skolegården. Som jeg har fortalt før, så er det en del kunst plassert rundt på området – denne er nydelig å se på når det er mørkt ute : ) Litjtupp kunne fortelle at den kalles sneglehuset. Som dere ser av alle fotsporene rundt, så er det full aktivitet i og rundt denne i hvert eneste friminutt.

Ha en fin kveld folkens – klem Siv

mandag 19. desember 2011

Og her går det i hjerter <3

004

Med min kjærlighet til hjerter bare måtte jeg kjøpe denne….

008

…lysestaken ; ) Er den ikke fin?

005

En kollega var innom i dag, og da fikk jeg en nydelig bukett roser av henne – tusen takk, Ann Helen : )

006

De passa godt i Finn Schjøll – vasen min : D

I morgen tidlig skal jeg med elevene og ha juletregang i skogen – gleder meg : ))

Nattaklem fra Siv

søndag 18. desember 2011

Småpuslerier

001

Litt småplukk blir det tid til om dagen – her en klassisk luemodell

002

Den hekla blomsten er med og myker opp inntrykket

Fargen på det siste bildet er det riktige

Akkurat nå holder jeg på å stripe håret – det er bare SÅÅÅÅ deilig å ha sin egen frisør boende hjemme ; )

Ha en flott 4. søndag i advent – klem Siv

fredag 16. desember 2011

Tova votter og gaver før jul :-)

003

Til tross for alt jeg har strikka (og tova), så har jeg aldri strikka og tova votter før

Men nå har jeg altså gjort det : ) Jeg tova på 40 grader – syns ikke tomlene tova nok, så jeg tok en runde til…..for at det skulle tove mer, kasta jeg inn et par ullsokker med det samme – det jeg ikke tenkte på, var at sokkene ikke var superwash ; )

004

Har hatt to dager hjemme fra jobb (formen er ikke helt som den bør være), og jeg tente lys og kosa meg som best jeg kunne. Ble litt mer advent over dette lysbrettet bare med å bytte til mørk lilla lys (her kan du se hvordan det var da jeg var i vårstemning)

001002

Vi på trinnet mitt har julekalender, og denne gangen var det jeg som var så heldig å få pakke : ) Fikk en nydelig kopp og deilig te : D

005

Og så kom eldstetøtta hjem med førjulsgave til meg forrige dagen : ) En sånn kniv som jeg har ønska meg lenge – tusen takk, vennen : D

Disse knivene er geniale om du skal skjære f.eks løk eller tomater – pga hullene slipper du at det dannes vakum, og det du skjærer legger seg fint ned på fjøla uten å sette seg fast i kniven : ))

Ha en fin kveld – klem Siv