fredag 30. november 2012

Enorm lettelse og megastor skuffelse…

004

Sånn har spisestuebordet vårt sett ut de siste dagene (og nettene) – ikke mye trivelig…

005

Men nå er eksamen sendt inn – JIPPI – og jeg kan begynne å rydde litt : )

Det er en enorm lettelse, og det skal bli godt å tenke på litt andre ting – den forekommende jula for eksempel ; )

På onsdag var det meningen at gemalen, litjtupp og jeg skulle reise til Oslo, og MUSE konsert – det har vært ei gulrot for meg under skrivinga. I går kveld fant vi ut at konserten i Oslo Spektrum er avlyst, fordi vokalisten har brukket beinet. DET var en megastor skuffelse det : ( Vi har gledd oss helt sykt siden vi kjøpte billetter i juni(!), og så blir det ikke noe av – det er rett og slett til å gråte av…

Kos dere med en av MUSEs nye sanger – Follow me

Ha ei god helg, folkens – det skal jeg ha : ) Klem Siv

onsdag 28. november 2012

Kjærlighet og trøst <3

Rett etter at jeg flytta hjemmefra, fikk jeg denne av min 12 år yngre lillebror

004

Han var den gang 6 år, og syns det var så fælt at den kjære storesøstra plutselig skulle være alene. Derfor laga han ansiktet sitt i trolldeig, for da var han jo på en måte sammen meg hele tida – og da slapp jeg å savne han så mye : ) Er ikke dette søskenkjærlighet, så vet ikke jeg <3 Den har vært oppe på veggen hos meg hele tiden siden : ))

Når jeg sitter og leser fag, klarer jeg ikke å ha musikk på – men nå når jeg sitter og skriver eksamen, klarer jeg det : ) Denne sangen var det litjtupp som tipsa meg om, og den er så nydelig at jeg vil dele den med dere alle : D

Nå er det bare 47 timer til deadline. Jeg har kommet litt over halvveis, så kryss fingrene for at jeg greier det da dere ; )

Ha en fin dag – klem Siv

mandag 26. november 2012

Steinlegging

20121126_131933

Sånn ser det ut utenfor huset vårt akkurat nå – vi skal få lagt stein, og det blir sikkert knallfint når det blir ferdig. Dere får garantert se det ferdige resultatet også : ))

20121126_131921

Dere kan jo gjette 3 ganger hvem som nesten gikk på trynet ut i morrest da? : P

Akkurat i det jeg skulle til å trå ut i intet, hørte jeg gemales stemme i mitt indre “Husk at det ikke er noen trapp utenfor nå da, Siv”. Flaks for meg ; )

Ha en fin dag, folkens – klem Siv

lørdag 24. november 2012

Fargebevisst ;-)

001

Disse svampene er vel å finne i så og si alle hjem i det ganske land – jeg er i alle fall storforbruker av dem

002

De orange og gule havner hos eldstetøtta…..jeg kan jo late som om det er fordi jeg bare vil bidra litt til hennes hushold også, men sannheten  er at disse fargene passer på en måte ikke helt inn her hos meg ; )

Hva med deg – er du opptatt av å ha den “riktige” fargen på svamper, oppvaskbørster og tuer/kluter?

Ha ei topp helg – klem Siv

torsdag 22. november 2012

På tide å rydde kjøleskapsdøra igjen ;-)

…for nå er tiden nemlig kommet for å henge opp

001

ØNSKELISTA mi før jul ; )

Jeg har vært kjempesnill i hele år, så jeg har håp om at jeg er så heldig å flere av disse tingene : ))

Har du ønskeliste?

Ha en fin kveld – klem Siv

PS Virker som om bloggen lever sitt eget liv for tida – skjønner ingenting jeg. Her forrige dagen oppdaga jeg at innlogging (og alt det andre) var på engelsk, og da jeg gikk inn og stilte det til norsk ble det dansk. Flere som har vært borti det samme eller?

mandag 19. november 2012

Såpe med kjærlighet <3

Innimellom her, så blogger jeg ting jeg er glad i

001

Hva er det nå da, tenker dere sikkert – vasken på badet??

002

Ikke egentlig, selv om jeg er veldig fornøyd både med vasken og krana : P

003

Det er denne såpedispenseren jeg fikk av eldstetøtta for noen år tilbake : ) Den gjør meg glad når jeg skal vaske hendene <3 Og så varer den jo ‘evig’ – det er bare å fylle på når den er tom : D

Nå skal jeg gå tilbake til skrivinga mi – måtte bare ha et lite avbrekk fra Sjur Gabriel og Amalie Skram…

Ha en fin kveld – klem Siv

søndag 18. november 2012

Strikketøyet som nesten gikk i ovnen…

001

Tantebarnet mitt ønsket seg et teppe til bamsen sin i bursdagsgave, og ei strikkeglad tante kan jo ikke gjøre annet enn å etterkomme det ønsket.

Ettersom jeg allerede hadde ordna med gave, tenkte jeg at jeg ikke skulle bruke så mye penger på garnet til dette teppet. Jeg kjøpte derfor et 100 g nøste billig garn på S&S (tror kanskje jeg betalte i underkant av 30,- for det).  Garnet er skikkelig syntetisk, og det var der problemet dukka opp. Jeg klarte ikke å strikke med det : ( Jeg strikka noen omg, og så måtte jeg legge det fra meg…. Jeg har aldri brukt så lang tid på noe som er så lite. Etter at jeg hadde strikka ca halve teppet, klagde jeg min nød til sekretæren på jobb. Søte, snille E. sa da at hun kunne strikke det ferdig for meg – hun kunne ha det som lunsjstrikk på jobb : D Takknemlig tok jeg i mot tilbudet, for strikketøyet var SÅ nære på å bli kasta i ovnen og brent opp. Jeg  vet at jeg foretrekker naturmaterialer altså, men at det skulle være så ille….

002

Nå ligger det her – ferdig strikka og pent brettet, og klart til overlevering : ))

Er det flere av dere som har samme problem og aversjon mot syntetiske materialer?

Ha en flott søndag – klem Siv

torsdag 15. november 2012

Kraftig hint fra tøttene ;-)

Tusen takk for alle hyggelige kommentarene på nyrommet mitt : ))

Vi får til stadighet kataloger fra Ellos i posten, og som regel går de rett i søpla (til resirkulering selvfølgelig)

001

men denne la jeg merke til forsida på før den gikk, og det har visst tøttene mine gjort også ; ) Her var det både ringa rundt og satt kryss i massevis : D

Dette kan vel kalles smisking på en søt måte <3

I morra får jeg eksamen min, og jeg er SÅ spent…. Stresser meg litt at jeg ikke har kommet gjennom alt pensum, men det får vel bare våge seg.  Heldigvis lærte jeg ganske mye om akademisk og vitenskapelig skriving da jeg skrev oppgaven min for en måned siden, og denne gangen skal jeg skrive på bokmål – oppgaven skrev jeg på nynorsk : )

Har forresten fått beskjed om at jeg har mangel på vitamin B12, og må begynne å ta sprøyter. Jeg skal ta ei sprøyte i uka den første mnd, og deretter hver 3. mnd. Jeg tok den første sprøyta i dag. Jeg har ikke merket noen symptomer, så det blir spennende å se hva som bedrer seg når jeg får fyllt på med litt vitaminer….kanskje jeg slutter å være så sliten bl.a – håper det : D Er det noen av dere som har erfaring med dette kanskje?

Ha en fin dag – klem Siv

lørdag 10. november 2012

Endelig er rommet mitt ferdig :-D

Da kan jeg med glede vise dere rommet mitt : ) Endelig er jeg ferdig! Og jeg er strålende fornøyd.

Det kommer en del bilder i dette innlegget, men jeg lover å ikke ha så mye tekst i mellom ; )

001

Limegrønne vegger, gule skap og lista midt på veggen – hvite møbler og røde detaljer

002

Der arbeidsbenken står, sto det før et dataskap/arbeidsstasjon – den ble fjerna før jeg tok før-bildene

003

004

005

*trommevirvel*

002

Nå er veggene malt lys grå, og skap og lister hvite. Knottene på skap og skatoll er malt i en litt mørkere grå, og korktavla er malt hvit

003

Fortsatt er møblene hvite og detaljene røde. Jeg trenger litt farge, og jeg syns den røde fargen blir et frisk innslag her.

Jeg har droppa gardinene – det henger persienner der, så det er fullt mulig å skjerme om noen skal sove på rommet. Skal ikke se bort fra at jeg kommer til å bytte dem ut med hvite persienner, men det får bli litt etterhvert.

004

Boksene er fine til å ha stoffer og garn i ; )

005

Hemnes dagseng fra IKEA. Et genialt møbel pga av de tre store skuffene under. Den kan også trekkes ut til dobbeltseng, og det er kjekt om man får overnatting.

Putene er 90x90 cm, og jeg kjøpte dem på S&S for en del år tilbake – stoffet er også kjøpt der. For det første er det kjempegodt å lene seg tilbake med ei god bok mot disse putene, men det er også veldig greit å bruke dem som sitteputer på gulvet : )

006

I kroken bak døra står den gamle kurva full av klær jeg har en idé om at jeg skal reparere en gang ; ) Det er også en vask på rommet, og vi har vurdert å fjerne den – men vi kom frem til at det er slett ikke så dumt å ha en vask på et hobby/gjesterom. Dessuten tar den ikke av plassen i rommet.

007

Hemnes kommode fra IKEA – den er også et genialt møbel pga av den gode plassen. Jeg husker ikke hva hylla heter, men den er også fra IKEA. Den er hengt høyt oppe på veggen slik at den ikke skal ta unødvendig plass av rommet. Akkurat plass til bokser, og som dere ser så huser den også en del av hobbybøkene mine. Det store speilet har jeg kjøpt på IKEA for en slikk og ingenting….tror kanskje jeg bare betalte 120,- for det jeg. Et så stort speil bidrar til å øke romfølelsen betraktelig

013

Kommoden er full av stoff og garn, og som dere ser er det LITT orden i sysakene ; )

008

En god og romslig arbeidsbenk, og jeg har skikkelig arbeidslys hengende over – her kan jeg faktisk ha plass til å ha både symaskin og overlockmaskin fremme samtidig

Budalsstolen blir nok malt grå den også etterhvert. Under benken ser dere en barnestol jeg dekorerte til eldstetøtta i –96 da jeg enda drev med dekormaling

009

Har også vurdert å fjerne disse skapene, men nå er jeg glad de fikk stå. I løpet av helga vil det bli satt inn hyller i det borteste skapen, slik at det blir plass til alle symaskinene (vi har 4 stk som er i bruk)

010

Noen spurte hvordan jeg kunne selge den store kista jeg hadde, men jeg hadde jo ei anna kiste også : P Og den tar ikke like stor plass, og så er det faktisk mulig å bruke den som sitteplass : )

Denne kista har jeg også arva etter farmor og farfar, og da passer det jo fint at den står ved siden av skatollet etter dem.

014

Jeg  har satt fram knappeglassene og knappeboksen min

015

Kunsten eldstetøtta malte til meg da hun gikk design og håndverk kommer mye bedre fram mot den grå veggen : )

Jeg er ganske så fornøyd med å ha fått et rom som ble så forandra, og kun ha brukt de møblene vi hadde der fra før. Rommet er på 12 m2, så det er jo ikke det aller største rommet – jeg er veldig fornøyd med å ha fått utnytta plassen så godt, det føles som et luftig rom.

Nå tror jeg faktisk at jeg skal ta med meg en kopp te, og sette meg på rommet mitt og strikke litt jeg : D

Riktig god helg – klem Siv

fredag 9. november 2012

Herlig :-)

gigantisk lappeteppe

For et lappeteppe – det er ikke annet å si enn at dette er HERLIG : )

Du kan lese om dette teppet her

002004

Mamma kom innom her i sted, og hun hadde kjøpt et hjerte til meg  - det er det dere ser til venstre her : ) Det andre hjertet er det litjtupp som har kjøpt til mora si, og jeg tror faktisk ikke at jeg har blogga det enda ; )

005

Som dere ser, begynner det å bli ei ganske bra samling på hjertetavla mi nå <3 Jeg tror jeg må gjøre noe med alle trådene/båndene, slik at det blir lettere å henge dem opp.

I morgen regner jeg med at jeg endelig kan vise frem rommet mitt : D Fryd og glede!

På en fredag passer det vel bra med denne sangen ; )

Ha en flott fredag – klem Siv

tirsdag 6. november 2012

Mens vi venter…..enda ei lue :-)

001

Her produseres det luer i full fart – dette er vel den 4. lua, og jeg er i gang med den 5. ; )

Denne er det eldstetøtta som har bestilt. Mine venninner skal ikke se bort fra at det blir myk pakke under treet i år, for disse var så genialt enkle å lage : ))

Garn fra Du store alpakka denne gangen, og jeg har tatt fra garnlageret mitt. Nå er det snart 1,5 år siden sist jeg kjøpte garn og putta i lageret. Dette siste halve året har jeg kjøpt garn, men det er garn jeg har brukt opp med en gang – så jeg syns jeg har vært ganske så flink jeg : D

Det kommer snart ei oppdatering på rommet mitt, men jeg vil ha litt bedre lys når jeg tar bilder

Ha en flott kveld – klem Siv

søndag 4. november 2012

Snart ferdig ;-)

001

Som jeg har fortalt før, så driver  jeg og pusser opp et rom som skal gå fra å kalles datarommet til å bli hobbyrommet ; )

Nå er det like før jeg kan vise frem det ferdige resultatet, men jeg ville bare gi dere et før-bilde som en liten sneak peak : )

Her ser dere forresten også kjolen jeg holder på å sy, og som det ble bråstopp på da jeg oppdaga at den nok ble akkurat for liten ; )

Ha en fin kveld – klem Siv

fredag 2. november 2012

Du store alpakka <3

007

Jeg har strikka meg et skjerf i Drops alpakka, og jeg tror faktisk jeg har forelska meg i dette garnet (SÅ deilig og mykt, og veldig godt å strikke av)

015

Skjerfet er i sett med lua jeg viste for ikke så lenge siden (merker at jeg liker bedre å bruke andre modeller enn meg selv…)

Gleder meg til å begynne å bruke det, og ser for meg at det er et greit sett når det ikke er for kaldt ute.

I kveld skal jeg til ei venninne og drikke vin og SKRAVLE og SKRAVLE – jeg gleder meg masse, og jeg har ikke tenkt meg tidlig hjem ; )

Vil ønske dere alle god helg med en sang fra en av mine absolutte favorittfilmer – DIRTY DANCING (Tror jeg var på kino og så den 12 ganger i 1987)

Ha en herlig kveld – klem Siv