søndag 18. november 2012

Strikketøyet som nesten gikk i ovnen…

001

Tantebarnet mitt ønsket seg et teppe til bamsen sin i bursdagsgave, og ei strikkeglad tante kan jo ikke gjøre annet enn å etterkomme det ønsket.

Ettersom jeg allerede hadde ordna med gave, tenkte jeg at jeg ikke skulle bruke så mye penger på garnet til dette teppet. Jeg kjøpte derfor et 100 g nøste billig garn på S&S (tror kanskje jeg betalte i underkant av 30,- for det).  Garnet er skikkelig syntetisk, og det var der problemet dukka opp. Jeg klarte ikke å strikke med det : ( Jeg strikka noen omg, og så måtte jeg legge det fra meg…. Jeg har aldri brukt så lang tid på noe som er så lite. Etter at jeg hadde strikka ca halve teppet, klagde jeg min nød til sekretæren på jobb. Søte, snille E. sa da at hun kunne strikke det ferdig for meg – hun kunne ha det som lunsjstrikk på jobb : D Takknemlig tok jeg i mot tilbudet, for strikketøyet var SÅ nære på å bli kasta i ovnen og brent opp. Jeg  vet at jeg foretrekker naturmaterialer altså, men at det skulle være så ille….

002

Nå ligger det her – ferdig strikka og pent brettet, og klart til overlevering : ))

Er det flere av dere som har samme problem og aversjon mot syntetiske materialer?

Ha en flott søndag – klem Siv

7 kommentarer:

 1. Hei Siv. Takk for alltid hyggelig kommentar inne hos meg. Ja jeg vet, har problemer med "tillatele" til å få hyggelige meldinger inn på innleggene mine. Blogger som oftes fra Ipaden, og der får jeg ikke satt på at det er lov. Har vært inne fra PC flere ganger for å sette riktig innstillinger, uten å lykkes. Har prøvd igjen nå, så håper jeg at neste gang jeg blogger fra "padden" så er det ok. Kjempeflott det "nye" sy/hobby/gjesterommet ditt ble forresten. Og ligeså "bamseteppet", holder selv på med "Skappelgenseren" i perlestrikk, men det går smått :) Og attpå til har jeg en mistanke om at den kanskje blir litt liten, ops!!! Men jeg håper jo ikke det da, men sånn går det når man strikker uten mønster. Får bli gave til en eller annen om det skulle være så ille.
  Fortsatt fin søndag. Klem

  SvarSlett
 2. Hei.
  Teppe var kjempesøtt og så snill kollega
  som strikket det ferdig for deg. :) Jeg
  liker heller ikke å strikke med syntetisk
  garn,usj,det er ekkelt. Holder meg til
  for det meste ,ekte ull og bomull.
  Ha en fin Søndag.
  Klem Mette.
  P.S Har du funnet lappeteppe? Har sett etter
  lignende som mitt men de er for det meste
  utsolgt.:)(

  SvarSlett
 3. så snill kollega du har.

  Så kjekt du så lyset hos meg he he. Helt utrolig hvor enkelt det er å strikke ermer nå, tenk at jeg ikke har visst dette. Er litt sjokkert faktisk;)

  SvarSlett
 4. Ush, jeg har samme problemet som deg. Akkurat som om det blir elektrisk eller legger seg en film på pinnene. Men teppet ble fint da:)

  SvarSlett
 5. Temmelig allergisk mot syntetiske ting ja., Ikkje bare garn, men klær og mange andre produkter. Kjenner at æ får frysning av tanken.. Fått eksemensoppgave? Går det greit? Tenke på dæ masse i disse dager ;o) STOR klem

  SvarSlett
 6. For en snill kollega du har!
  Er selv ingen tilhenger av syntetiske materialer, selv om det har blitt gjort store fremskritt når det gjelder tekstiler. Polyester er ikke lenger det samme som når jeg var liten, - heldigvis. Likevel synes jeg at hel-syntetisk garn er ustrikkelig! Enkelt og greit.

  SvarSlett
 7. Hei! Første tur innom bloggen din. Mye fint å se og koselige innlegg. Nydelig farge og pent teppe, det SÅ hvertfall ikke syntetisk ut herfra hvertfall;-)

  Ruthe

  SvarSlett