søndag 10. oktober 2010

Høst – farger – boller…….

I dag måtte vi ut på tur, og kameraet var med som det oftest er :-) Dessverre begynte det å regne en del da vi var ute, så jeg fikk ikke tatt så mange bilder som jeg kunne tenkt meg

2010-10-10

Men noen bilder ble det jo :-D Litjtupp og jeg skal ut igjen en av dagene og ha en liten fotoseanse

Jeg produserer og jeg produserer, men har vel ikke vært like flink til å vise frem i det siste

023

Har bl.a hekla 2 mindre kurver – disse er ca 13 cm i diameter, og jeg ser for meg at de kan være kjekke til f.eks teposer eller til å ha på et bad

024

Klarer ikke helt å bestemme meg for om jeg skal kante dem med blonder eller ikke. Hva syns dere?

Da vi kom tilbake fra tur, bakte jeg boller :-D I den anledning vil jeg gjerne vise dere min ‘kitchen-aid’ maskin ;-)

022

Kanskje ikke fin og flott og ny (den er sikkert snart 40 år gammel) – den begynner vel nærmest å nærme seg retro denne ;-) Den funker som fjell og jeg bruker den masse – trenger ingen ny jeg :-)

035

Dette er ikke et brett med brente boller altså – jeg har blanda inne biter av kokesjokolade, og da blir de ekstra brune :-D

Denne oppskrifta har vi brukt siden jeg fikk den i heimkunnskapstimen i 6. klasse, og jeg vil dele den med dere :-) Jeg lager alltid dobbel porsjon, og da blir det 24 boller

2,5 ss smeltet margarin (jeg bruker soyaolje)

1,5 dl vann

2 dl melk

50 g gjær

ca 10 dl hvetemel

1/4 ts salt

1 ts kardemomme

3/4 dl sukker

250 grader i ca 9 min

 

Jeg bruker aldri melk i, og det er null problem å øke vannmengden. Sukker kan også kuttes uten at det forringer smaken :-)

Denne helga har håndarbeidsmessig sett stått i nissenes tegn, men det skal dere få høre mer om en av de nærmeste dagene :-D

Klem fra Siv som nå skal kose seg med mann og barn, boller og te :-)

18 kommentarer:

 1. Fine høstbilder:) Jeg synes det ville blitt fint med blonde på kurvene også, eller en heklet picotkant, eller sløyfebånd - mange valg. Takk for bolleoppskriften - boller er namnam:)

  SvarSlett
 2. Jeg har også været ude med kameraet for at fange efteråret! ;) Det blev til en lang tur, så lang, at jeg gemmer min løbetur til i morgen. Jeg føler mig tilpas træt nu til en hygge i sofaen med te og en god bog. Skal til at starte en ny nu! :)

  God dag videre ... håber bollerne smager! :)

  Klem

  SvarSlett
 3. Fine bilder hos deg høstlige.
  Her hos oss er det eplekake på en søndag
  Ha forsatt en fin dag
  Klem

  SvarSlett
 4. Flotte bilder ;o) og nam nam de bollene så gode ut ! Kos deg med boller og håndarbeidshygge ! Klem

  SvarSlett
 5. Jøss, så kreativ du er på en søndag! :o Bildene var vakre, kurvene flotte og bollene så deilige ut. :)

  SV: Har du strikket sånn lillesøsterkjole? :) De er fine. Men jeg syns de er litt korte og "smale", så jeg brukte oppskriften bare til vesten. Strikket litt lenger "skjørt" på den, og økte mye mer. Syns det ble like fint som lillesøsterkjolen. Garnet var helt nyyydelig å strikke med!

  Ha en fin søndag videre, snuppa! :)

  SvarSlett
 6. Så fine haustbilder du har tatt!! Kurvene er fine som dei er men eg trur det hadde blitt veldig fint med litt blonder på!!

  SvarSlett
 7. Jeg kan bedst lide kurvene som de er.
  Lækre boller med chokolade, de må prøves.
  Tak for opskriften.
  Ha´en dejlig aften.
  Knus Susi

  SvarSlett
 8. Hei hei Siv. Nåer det jammen på tide at eg kommenterer her inne hos deg. Tenker sååå ofte på at eg skal gjengjelde at du var så snill å sende meg så finfine stoffer. Eg er inni ein god symodus nå, så kaaaanskje eg får tid til ein ting til deg også :) Korgene du har hekla er heilt nydelege, og eg syns dei er perfekte som dei er.

  Ha ei flott veke. Stor klem frå Linda

  SvarSlett
 9. Fine bilder du har tatt. Her var det mye regn idag så det fristet meir og sitte inne i sofakroken og strikke på mysteriesokkene. Baka brød har jeg fått gjort og jeg tapte stort i Monopol.
  Kurvene er kjempefine som de er. De minner meg om x antall halvferdige hekklakurver som ligger på loftet hos meg, hmmm.
  Ha en fortsatt super kveld!

  Pernilla

  SvarSlett
 10. Hei Siv og takk for en veldig koselig hilsen! Kjempefine høstbilder du viser, fargene på denne årstiden er utrolig vakre.

  Kurvene er flotte, en sånn er fin til å samle nøkler i også..jeg er helt håpløs med nøkler! Synes ikke de trenger blondekant, jeg!

  Fin kjøkkenmaskin du har! Jeg har også en gammel fin kjøkkemaskin som jeg har i Sverige, den fikk jeg gratis på finn og det fulgte med en hel haug av tilbehør. Maskinen du har er av et godt merke og de varer jo et helt liv disse gamle solide maskinene..Mmmmm...deilige boller! Ønsker deg en flott uke, klem fra Jorunn

  SvarSlett
 11. Likte de kurvene dine veldig godt. har lyst til å prøve meg på noen sånn en dag. Synes de hadde vært fine med blonder jeg :)
  Fine høstbilder og stilig kjøkkenmaskin :)
  Ha en fin uke
  Trude :)

  SvarSlett
 12. For noen flotte høstfarger du har fanget med kamera. Jeg mener det kommer an på omgivelsene om det skal være blonde eller ikke. Blonder skaper jo et romantisk og søtt preg og uten et minimalistisk preg. Så hva med noen med og noen uten?

  Klems

  SvarSlett
 13. Tror kurvene bli kjempe fine med bånd, prikken over ièn. De kan jo fylles med sjokolade og diverse og bli årets julegave:)

  Ha en flott høstkveld:)

  SvarSlett
 14. Kurvene dine så kjempefine ut, og tåler å være både med og uten blonde, røff uten, søt med:D
  Takk for oppskrift på herlig boller, aldri prøvd å bake med sjokolade, men jeg skjønner disse går unna;)
  Den kjøkkenmaskina er det nok noen som misunner deg;)
  Ha ei finfin kveld og klem fra meg;)

  SvarSlett
 15. Hei:)

  For en FANTASTISK blogg du har:) Nå ble vi glad:) Din blogg var helt perfekt!! Sååå mye inspirasjon og flotte bilder:) Helt utrolig nydelig!! Vi beundrer folk som driver med slike ting som du gjør! La oss til som følger av din blogg vi! Håper det går bra? Vi blir hvertfall alltid veldig glad for nye følgere, så hvis du vil legge deg til, så blir vi veldig glade:)

  Klem fra tvillingene i Gammel stil:)

  SvarSlett
 16. For en fantastisk kjøkkenhjelp du har, så supert at den fortsatt er i drift. De lagde ting som skulle vare før i tida, nå mener f.eks. bransjen at normal levetid på et kjøleskap er 5 år!

  SvarSlett
 17. Nydelige høstbilder du viser frem, og så fine kurver :O)
  Ha en fin dag,
  klem :O)

  SvarSlett
 18. Fine høstbilder, og de kurvene du har heklet er veldig, veldig flotte!
  Ikke alltid like flink til å blogge det jeg lager jeg heller!

  klem

  SvarSlett