tirsdag 13. april 2010

Bøker og strikkepinner…

I går kveld var jeg på møte i Septeni Litterate Era - leseringen jeg er med i. Denne gangen hadde vil lest FRACIS MEYERS LIDENSKAP av Henrik H. Langeland (Jeg satt selvfølgelig å klirret med pinnene mine – men det er ingen som klager)

553_Bokomslag_fil_160

Jeg kan så absolutt anbefale boka – spesielt om du er glad i det norske språks finurligheter :-) Du kan lese litt om den her. Vi hadde en skikkelig bra diskusjon rundt Francis Meyer og hans lidenskaper ;-) Øverst i bloggen min er det en fane hvor alle bøker vi har lest står ført opp – det er mye spennende å finne der :-)

Og så har jeg fått unna en av bestillingene mine :-D

002

Lang lue og lange pulsvarmere. Det er strikket i Mor Åse Superwash – et garn jeg liker godt å bruke. 

Dette er strikket uten mønster – på lua la jeg opp 85 masker på pinner 3,5, og strikker jeg til jeg har brukt opp 2 nøster. Feller på slutten med å strikke 2 og 2 masker sammen flere omganger til jeg står igjen med ca 12- 15 masker.

På pulsvarmerne la jeg opp 32 masker pinner nr 3,5. Strikka først 5 omg glattstrikk, deretter striper à 5 omg med 2 rett og 2 vrang. På omg 18 felte jeg 5 masker til tommelhull, disse la jeg opp igjen på omg 19.  Da jeg kom litt opp på arma økte jeg 2 masker pr 5. omgang. Avslutta med 5 omganger glattstrikk.

Hverken lua eller pulsvarmerne har vrangbord, syns det er litt stilig når det bare ruller seg opp av seg selv :-)

Ikke så lett å få skikkelig inntrykk her, så jeg måtte til pers som modell selv (muligens med varierende suksess) :-P Rart å ikke være den som tar bildet, men måtte finne meg i å la gemalen håndtere kameraet denne gangen. Hadde ikke tid til å vente til litjtupp kommer hjem slik at hun kunne være modell :-D

001

Hi hi – men dere ser i alle fall at lua henger ned litt bak. Tror både modell og farger kommer til å passe perfekt til hun som har bestilt det – hun vet nemlig ikke hvordan det ser ut enda.

Ha en fin tirsdagskveld og klem fra Siv :-)

3 kommentarer:

 1. Så flott et sett med lue og lange pulser! Skikkelig praktisk med lange pulser; jeg har prestert og brukt leggiser på armene når det har vært kaldt;)
  Nyt kvelden og klem fra meg;)

  SvarSlett
 2. Så fine de ble.Flotte farger.
  Ha en fin onsdag

  Klem fra meg

  SvarSlett
 3. Jeg kan ikke si at jeg har lest den boka..i mitt hus går det mest i krim,helst norsk eller svensk :)
  Flotte lange pulsvanter, med lue som matcher!

  SvarSlett