søndag 30. januar 2011

Inspirasjoner

Jeg finner stadig på egne vrier eller egne oppskrifter på ting jeg lager – og så er jeg slett ikke flink til å skrive det opp. Dette gjør at jeg ofte må finne opp kruttet på nytt gang på gang – enten fordi jeg vil lage enda en, eller at noen spør om å få oppskrifta

002

Nå er det slutt på den tiden : ) Jeg har begynt å lage meg ei bok hvor jeg skal skrive opp hvordan jeg har laga forskjellig – eller om jeg kommer over noe jeg har lyst til å lage, eller om jeg rett og slett får en brilliant idé (det forekommer jo)

003

Så kan det jo være senere at det er greit å bli påmint hvilket garn jeg brukte, eller hvordan plagget skal vaskes

004

Så er det lettere for meg å skjønne dette enn å forstå det som sto på arket jeg viste i et tidligere innlegg ; )

005

Det kommer nok til å snike seg inn noen sitater og små dikt også

Har du sånn bok?

001

Så har det blitt et par snørestrømper til – disse skal jeg gi bort i bursdagsgave : D

Jeg har strikka votter til ei tålmodig jente i Oslo også – og jeg skulle skynde meg å sende dem (hun har nok dessverre vært nødt til å vente ei stund på dem), og da var jeg plutselig så snar at jeg glemte å ta bilde

Det er en del nye som kommenterer til meg, og det er kjempekoselig : ) Jeg prøver å få med meg alle sammen, og ta en tur på besøk inne hos dem – Velkommen skal dere være  i alle fall

Ha en fin søndag da folkens – klem Siv

28 kommentarer:

 1. Jeg har faktisk en slik bok i papir, men nå skriver jeg ned alt i Word på Pc'n:O) Men utrolig greit å ha sine meritter samlet, for da er det bare å slå opp hver gang, å endre lettvint.
  Nyt dagen i vindstille, håper formen er stigende.
  Klem fra meg;)

  SvarSlett
 2. Så smart og for en nydelig
  håndskrift du har. Koselig
  at du ble med på min give
  away. Fin Søndag til deg.:)
  Klem.

  SvarSlett
 3. Ja, jeg har en perm jeg..som jeg legger inn alle mønster og oppskrifer. For jeg har ikke sjangs til å huske alt...*ler*..
  (veldig fin håndskrift du har :O)

  Ha en kreativ ettermiddag,
  klem fredrikke :O)

  SvarSlett
 4. Smart!
  Er for lite flink til dette sjølv..
  Så flott ei samling du var på i Vår Frue..

  Fortsatt god søndag!

  SvarSlett
 5. Vittig altså....jeg har nettopp (tirsdag) laget meg en idebok også, tenkte å blogge om den også. Fant ut at nå som jeg skal være hjemme med den lille i et år så kanskje jeg kan få gjort noe med noen av de ideene som dukker opp i hodet mitt, men som til vanlig blir glemt.
  Tøffe strømper!
  Håper du er blitt bedre. Jeg kommer meg litt og litt, men henger godt i dette viruset som har kommet over meg.

  Klem

  SvarSlett
 6. Hei
  Bare en?..og det første innlegget mitt når æ oppretta blogg e bilde av ide boka! Og så e det så koselig å bla i dem og titte på ka man har tenkt. men no e boka blitt til flere, har til ulike bruksområder!(Og når du skal begynne å lime inn bryllupsbildene, gi meg et hint, fant feilsendt ark med bryllupstekster til scrapping..)Ha ei fin uke, klem

  SvarSlett
 7. Lurt å lage en slik egen huskebok. Snøresokkene dine er kjempefine:)

  SvarSlett
 8. Så lurt....kjempe flink er du...er ikke flink.
  Ha en fin kveld

  klem til deg

  SvarSlett
 9. Har tenkt lenge på å lage en sånn bok, men kommer aldri i gang... Jeg beundrer alle som er så flinke til å strikke!

  Klem fra Britt

  SvarSlett
 10. JA! Jeg har en slik bok :-D Når jeg er inne i en veldig kreativ periode har jeg den med meg i veska når jeg er ute så jeg kan hive meg inn på en kafé og sitte og krodle i når jeg "må". Men nå er det faktisk en stund siden jeg har brukt den. Skal finne den fram igjen. Takk for påminnelsen ;-)

  Kult at du vil være med på blogg-lotteriet mitt!

  SvarSlett
 11. Har ikke en slik bok, men jeg SKULLE ha hatt en slik. Bruker ofte deler av oppskrifter eller mønster jeg finner på nettet, forandrer det litt,men skriver det sjelden ned. Kanskje jeg fikk puffet jeg trengte akkurat nå .... Takk for påminnelsen iallefall.

  SvarSlett
 12. Ja min bok har gjemt seg i hylla. Startet så fint med mønster og bilde. Garntype og pris på nytt garn. Må nok lete den fram igjen.
  Klem. :)

  SvarSlett
 13. Veldig smart å skrive ned. Vi tror vi husker alt, men vi gjør dessverre ikke alltid det. Og med så pen håndskrift som du har, må det være en fryd å se igjennom boka. Alltid gøy å gjøre seg litt flid med ting, om det er strikking eller å notere i boka.

  Ha en finfin uke.

  Klem Marit

  SvarSlett
 14. Jeg har en idèbok med allt muligt rart i og mye ideèr samlet på pc. Litt her og litt der med andre ord. Sku egentlig prøvd og samle det sammen.
  En bok for egne mønster er nok ingen idè for meg da jeg slaviskt følger oppskrifter. Skal etter dette innlegg lete frem alle de bøkene/heftene/pappirene jeg har og samle allt i ett. Enig med de andre som sier du har så fin håndskrift. Der er kanskje en årsak til at jeg vil ha det på pc, liker ikke håndskriften min.
  Fine snørestrømper.
  Ønsker deg en ny fin uke!
  Klem Pernilla

  SvarSlett
 15. For en god ide!!! Det skal jeg anskaffe meg allerede i morgen;o) Har noe nesten selvlagde prosjekter selv om dagen som MÅ skrives ned!! Takk for en flott tips!! Flotte snøresokker!

  Ønsker deg og dine en fin uke:o)

  Klem Tine

  SvarSlett
 16. Det er en god ide! Ja, nu er jeg jo slet ikke til håndarbejde af den slags, men man kan jo lave en sådan bog til mange ting. Madopskrifter og gode citater. Blandt andet! ;)

  Ha' en dejlig mandag hos dig. Klem.

  SvarSlett
 17. Så smart :o) Jeg er nok ikke helt der enda at jeg kan lage egne oppskrifter.. hehe.. men kanskje på sikt ;o)

  SvarSlett
 18. Takk for at du tipset meg om det gamle forfalne huset du hadde vært og sett på! Det har nok vært et nydelig hus og tenk at det står igjen så mye der inne...

  For en fin opplevelse du har hatt der i kirken også. Åpen mikrofon- så artig og bra!

  Liv ;O)

  SvarSlett
 19. Hei, hei... :O)
  For en flott bok du har laget deg! jeg har faktisk noe lignende, men den bruker jeg bare til nye ideer. Der tegner og skriver om nye ideer jeg får!
  Fikk veldig lyst til å lage en hvor jeg skriver opp hvordan jeg gjør de forskjellige tingene..., sånn som du har gjort!

  Ha en fin kveld!

  Klem

  SvarSlett
 20. Hei! Flott bok - og koselig å ha etter hvert også. Jeg har en liste på PC-en, der jeg noterer kort hva jeg har strikket, antall masker, pinnestr, garnforbruk, hvor oppskriften er fra etc, og den har jeg hatt MYE nytte av - det er ofte jeg slår opp i den. Men den er jo ikke så fin som boka di. Jeg har forresten en bok også, med nye ideer og skisser, men den ligger visst brakk. Skal sannelig ta den frem og bruke den mer aktivt.
  Ha en fin uke!

  SvarSlett
 21. Hei.
  Smart måte å gjøre det på :)
  Jeg må vel finne på noe sånt også... jeg har en skuff med lapper der jeg har skrevet ting... ikke bra !!!
  Men mønster til syingen har jeg egen perm til :)
  Takk for koslig kommentar. Ja vi skal selge fra "hobbyvognen", blir spennende det :)
  Ha en fin dag, klem.

  SvarSlett
 22. Så lurt! Jeg har et lignende prosjekt men det går ut på å samle matoppskrifter, som har vært i familien i generasjoner, og nå ble jeg virkelig inspirert av deg.

  Ønsker deg en forsatt fin dag!

  Carina ;-)

  SvarSlett
 23. Det var en smart ide. Ser ut til at den ble veldig fin også. Det er gøy å lage fine bøker med forkjellig inni. Har laget noen selv om ikke akkurat til selvlagede mønster.
  Ha en fin uke
  Trude :)

  SvarSlett
 24. Hei!
  Veldig lurt å samle inspirasjon og idèer i en bok. Jeg har kalt min utgave Den Store klokeboken. Du finner den på bloggen min under kategori : Quilting.
  Berit

  SvarSlett
 25. Hei igjen.
  Det ligger en award til deg inne hos meg.

  SvarSlett
 26. Så smart har nok ikke jeg vært, iallefall så langt.
  Mine ideer lagres i "toppetasjen" min og som jeg og en god del andre vet, går den "harddisken" full eller ting bare blir borte...
  Kan det være alderen?

  Ønsker deg en riktig god torsdagskveld!

  SvarSlett
 27. Jeg har kikka litt rundt på bloggen din nå, og jeg smiler bare av å lese her! Jeg elsker bloggnavnet ditt, og jeg finner inspirasjon i mye av det du skriver og legger ut om strikking -- det på dette innlegget inkludert. Og en sånn bok virket veldig lur, altså.
  Selv er jeg veldig nybegynner, men jeg holder på med et babysett akkurat nå, og det er så gøy å se det lille ta form.

  Håper forøvrig det er greit at jeg kommenterte dette innlegget, selv om det er ei lita stund siden det ble postet.

  - -

  Jeg vil dessuten be deg om en liten tjeneste. Det er ikke egentlig for å reklamere for bloggen min på noe som helst vis, men jeg vil be deg om hjelp. Visjonen med TMYS (bloggen min) er å "være til oppmuntring, inspirasjon og forhåpentligvis være med på å trylle frem et smil til de som ønsker eller trenger det." Det er et lite prosjekt jeg gjerne vil få til, men som jeg også sitter litt fast på. Det ble startet for 1,5 mnd siden etter et akutt behov for å selv å lese eller se noe koselig.
  Så jeg ville blitt veldig takknemlig om du hadde noen tekster, sitater, historier, bilder eller noe annet som jeg kunne fått lov å bruke. Mailen min ligger inne på bloggen.

  Masse klemmer fra Spirea

  SvarSlett