tirsdag 15. februar 2011

Bli blodgiver du også

blod3

(Bilde lånt fra nettet)

I dag har jeg vært og gitt blod, eller rettere sagt plasma. Jeg syns det er en viktig ting å gjøre, og jeg liker tanken på at jeg kan bidra til å redde liv. Om man gir blod, så tar det kun en halvtime – ved plasmagiving tar det en times tid. Det er ikke så lang tid i den store sammenhengen.

Og selv om det ikke er særlig hyggelig å tenke på, så kan det være en dag at det er du selv eller en av dine kjære som trenger blod.

Blod er ‘ferskvare’, så blodbankene trenger hele tiden påfyll, og jeg leste i dag at i Norge mangler sykehusene ca 30.000 blodgivere – og det syns jeg var et skremmende høyt tall.

Du kan lese mer om blod/plasmagiving på Norges Røde Kors sitt blodprogram, her har du også muligheten til å melde seg som giver.

Ha en fortsatt flott dag – klem Siv

19 kommentarer:

 1. Dette er kjempeviktig! Jeg er også blodgiver, men må vente til jeg er ferdig med amminga før jeg kan gå i gang igjen.

  Klem fra Britt

  SvarSlett
 2. Jeg meldte meg som blodgiver, men fikk aldri gitt, hadde enten vært syk eller i utlandet. Strenge regler for når du får gi. Men det bra da. Tenker å prøve igjen når jeg er klar etter amming.

  Klems

  SvarSlett
 3. Heldig e du! Kan ikkje levere blod, går på blodfortynnende resten av livet..men broder`n gir for oss begge! Han har den typen de bruke på spebarn, så han e attraktiv!

  SvarSlett
 4. Hei Siv!

  Du har allerede inspirert meg til å bli blodgiver, og det er jeg glad for. Det koster meg så lite og kan betyr så mye for den som trenger det :)

  Klem til deg!

  SvarSlett
 5. Hei høpp!!

  Ja du skulle ha sett hvordan jeg vagget rundt og måtte slappe av mellom øktene he he!!Mannen min var redd jeg kom til å fæ når båten dro fra land,men alt gikk bra,er vel hjemme igjen nå,og kjøttet ligger i fryseren:)

  Ja du er et godt menneske som gir blod,håper det er mange som gjør det.Jeg meldte meg som blodgiver for noen år siden,men mitt blod ville de ikke ha:)pga min kroniske sykdom (leddgikt) og medisin bruk kunne jeg ikke være blodgiver,men jeg har ivertfall gjort et forsøk:)
  Jeg er organdonor da,så kanskje jeg kan hjelpe noen en gang i fremtiden:)

  Ha en fin kveld!!

  Klem Linda:)

  SvarSlett
 6. Veldig bra innlegg! Je er blodgiver allerede. Har vel gitt rundt 8-9 ganger nå. Det koster så lite! Håper flere blir givere, det er ofte bare å få tatt den ene telefonen og få avtalt første time så er går det sin gang senere.

  SvarSlett
 7. Hei igjen Siv!!

  Kan jeg spørre hvilket garn du bruker på dine kluter!!Denne gangen har jeg kjøpt for tynt garn,og det tar jo en evighet å få ferdig en klut:)Du har så mange fine farger på dine.Det garnet jeg brukte å var fornøyd med har så lite utvalg i farger..

  Klem Linda:)

  SvarSlett
 8. Et viktig innlegg Siv! Takk til deg og alle de som gir blod. Ingen vet når man virkelig trenger dette blodet. Det kan komme fortere enn vi ønsker å tenke.......

  SvarSlett
 9. Kjempe viktig innlegg initiativ!! Å bli blogiver er faktisk noe jeg har vurdert :) Skal ta en titt på siden du linker til!
  Håper kvelden din er fiin :)
  Goklem Marie

  SvarSlett
 10. Du kommer med et viktig innlegg her, men må innrømme jeg ikke har gitt blod....skyldes faktisk litt redsel for div stikk..vet det er tullete, for dette er viktig!!!
  klem fra meg;)

  SvarSlett
 11. Så flink du er som er blodgiver =)
  Selv kan jeg ikke være giver pga kronisk sykdom. Men jeg er organdonor da, det er så altfor mange som dør i køen på vent på organer. Har selv en far som har ventet veldig mange år på nye nyrer før han fikk en av min mor da tiden begynte å renne ut. Så det er en god gjerning å være både blodgiver og organdonor. Og benmargsdonor...

  Ønsker deg en koselig kveld =)

  SvarSlett
 12. Bra! Jeg har nåleskrekk, men trosser det og gir blod selv :-)

  SvarSlett
 13. Takk for koselig kommentar hos meg! Jeg legger deg til i linklista mi :)

  SvarSlett
 14. Hei igjen!!!

  Tusen takk for garn tips,det skal jeg prøve.Bruker samme heklenål som deg,og har gått fra 50 til 47 masker..Så nesten likt!!

  Gleder meg til å se vesken!!

  Ha en fin kveld!!

  Klem linda;)

  SvarSlett
 15. Så at du havde besøgt min hovedstad :-))
  ærgerligt at du ikke fandt Marimeko forretningen , der er åbnet en ny , den ligger faktisk kun 5 minutter fra cafe Europa .

  Klem Vilma

  SvarSlett
 16. Flink jente! Som gir blod, men desto viktigere som oppfordrer oss andre slitere til å gjøre det samme! Håper mange tar deg på ordet.

  Lurt det der med å sy banrehageposer med bilde av småtrolla på! Det skal jeg jammen vurdere! (o:

  Ha en fin dag!

  SvarSlett
 17. Så flink du er!!

  Ser virkelig ut som om dere har hatt en flott helg i København!! Herlig!!

  Ha en fin dag!!

  Klem Tine

  SvarSlett
 18. Visst er det viktig å bidra - føler at en er med å redder andre og det er en god følelse;o)))
  Stå på;o)
  Fin kveld til deg.
  Klem fra Solveig

  SvarSlett
 19. Så flink du har vært. Jeg er ikke blodgiver, men en liten trøst får være at jeg rusler rundt med organdonarkortet i lomma. Prøver også å overbevise andre om at de også burde skaffe seg donorkort.

  Ble forresten skikkelig sulten av bildene fra Københavnturen din:)
  Ha ei flott helg!

  SvarSlett