fredag 7. mai 2010

Samfunnsnyttig start på dagen :-)

I dag starta jeg dagen min på sykehuset – nærmere bestemt på blodbanken :-) Jeg ga ikke blod i dag, men plasma – det er egentlig en ganske interessant greie. Det facinerer meg at de tapper blod ut, skiller ut plasmaen og fører de røde blodlegemene tilbake til meg. Hele seansen tar en liten time.

Jeg liker å tenke på at blodet mitt eller plasmaen min kan bidra til å redde liv. Noen ganger bruker de blodet mitt til forskning, og det kan hende at plasmaen sendes til utlandet og blir brukt til å lage medisin.

Jeg håper at hverken jeg eller mine noen gang kommer til å måtte ta en blodoverføring, men man vet aldri. Dette er noe jeg oppfordrer alle til å gjøre….det koster så lite tid, og betyr så utrolig mye for så mange.

004

I dag fikk jeg en nydelig kopp i gave som takk for innsatsen.

Jeg har vært litt sløv til å legge sammen klær i det siste ;-) Og i går fylte jeg opp senga på gjesterommet, og da lurte gemalen på om vaskerommet var flytta uten at han var klar over det… “Jeg har lagt det der fordi at jeg skal brette i morgen” sa jeg da. “Ja, det tror jeg på” svarte han. Det var noe i stemmen hans som sa meg at han var en smule ironisk :-D Heldigvis var jeg hjemme fra jobb før han i dag, så jeg rakk å brette og legge på plass alt (men god hjelp fra litjtupp) før han kom hjem :-) Og så la han ikke merke til det en gang….:-/

Men om jeg skulle ha noe å faktisk putte i kofferten min i dag, så var brettinga en tvingende nødvendighet :-) Kanskje noen nå skjønner at jeg heller blogge enn å pakke ;-)

Som sagt så liker jeg ikke å pakke, og gjør det helst samme dagen som vi skal dra – det må sies at jeg sjeldent har mye med meg da :-) Vi drar rundt kl 6 i morra tidlig, så det er vel ikke så smart akkurat denne gangen. Ida ringte fra Oslo i dag, og fikk meg til å love å pakke senest i kveld ;-)

Mulig jeg blogger fra Roma også – me får sjå….ellers så sees vi på torsdag :-)

Ha ei riktig god helg alle sammen og klem fra Siv

3 kommentarer:

 1. Bra innsats, frøken! Vel verd det fine kruset:)

  Ønsker deg forresten en fantastisk tur til paradis!
  Husk å kast masse småpenger i Trevi-fontenen;)

  Og denne gangen, skal jeg huske å skrive hvem jeg er;)
  Stor god tur- klem til deg<3

  Lille-Marit

  SvarSlett
 2. Mannen min er også blodgiver. Det er et viktig bidrag til samfunnet. Selv kan jeg ikke pga helse og medisiner... :S

  Flinka som Fikk gjort så mye! typisk menn å ikke se sånt Og OM de ser det, så kommenterer de det aldri. Er det ikke irriterende??

  God tur til Roma!!! :)

  SvarSlett
 3. Det er utrolig viktig at noen har valgt å være blodgiver. Selv går jeg rundt med donorkortet i lomma. Hvis jeg kunne redde livet til noen andre, ville ikke min død ha vært forgjeves.

  Tusen takk for trivelige kommentarer fra deg, det gir meg inspirasjon til å blogge videre:)

  Håper du blogger fra Roma. Har ikke vært der selv, men byen står på lista over byer jeg SKAL besøke.
  Ha en trivelig tur!
  Klem fra meg.

  SvarSlett