søndag 2. mai 2010

Fra prinsesse til pøbel

Litjtupp er så definitivt kommet over prinsessefasen i livet sitt. Kan vel aldri kunne kalle henne pøbel (men det passa så godt i overskrifta), hun er så snill at vi formelig kan se glorien. Storesøster i Oslo sier at hun er så snill at det nesten er heselig – og jeg skjønner hva hun mener :-)

005

I alle fall var det på tide å bytte ut prisessetemaet på rommet hennes. Ut med rosa, prinsessekroner og frosker som bare venter på å bli forvandlet til prinser. Husker da jeg sydde dette til henne – hun hadde køyeseng, og jeg laga hule til henne 1. etg med forheng i dette stoffet. Puter og gardiner ble det også – nå har jeg lovt henne en tur på Stoff og Stil for å kjøpe hvitt gardinstoff.

Hun har vel i grunnen vært klar for det ganske lenge, men ettersom hun er så snill hele tiden – ja, så maser hun ikke på sin til tider stressa mamma.

Men ettersom jeg var sånn i siget på sying i dag, kunne hun få nye puter :-D

009

Jeg brukte samme stoffene som jeg brukte på teppet fra i går

006

Når jeg syr puter, så syr jeg først forstykket (evnt bare ei lang remse om den skal være ensfarge), så syr jeg på to stykker som skal bli bakstykke. Den ene delen er litt lengre enn den andre ( litt over halve forstykket). Dette bretter jeg rett mot rett på forstykket. Den største delen først, og så den litt kortere delen over der igjen. Lukker det hele med sømmer i sidene.

008

Da er det bare å putte inn puta, og du har en enkel lukking – trenger ikke tenke på glidelås, knapper eller noe annet

011

Dagens syprosjekt gikk ganske mye raskere enn gårdagens :-) Gemalen så at jeg satte fram symaskina igjen og fant frem de samme stoffene som i går - “Hva skal du gjøre nå?”, spurte han. “Jeg skal bare sy noen puter”, svarte jeg da (med sukkersøt stemme). “Trodde du var gal nok til å sy enda et teppe jeg”, kom han med da…. Ikke i dag nei, tenkte jeg da ;-)

013

Putene gjorde seg godt i senga hennes – passa godt sammen med teppet jeg har sydd til henne tidligere

014

Dette begynner virkelig å bli rommet til en tenåring, det spiller ingen rolle hvilken farge det er på veggen – den er jo tapetsert med plakater uansett :-)

015

Men ikke alt blir pakka ned og rydda bort ;-)

Nå skal jeg sette bort symaskina og finne meg en kopp te og strikketøyet mitt.

Ha en fin søndagskveld og klem fra Siv :-D

3 kommentarer:

 1. Høres ut som en herlig "pøbel" du har i huset;)
  Flotte puter du har sydd, dette burde jeg også klare hvis jeg skjerper meg;)
  Kos deg med te og strikking og la oss håpe sola skinner på oss snart;)
  klemmings;)

  SvarSlett
 2. Havna tilfeldig innom bloggen din og likte det jeg så..
  Flotte puter du har sydd:)
  Ha ei trivelig uke!

  SvarSlett
 3. Så lekre puter!! Og det teppet du har sydd i forrige innlegg, wow stilig!! Flink du er!! Takk for tips ang bakstykke på putene, smart måte å gjøre det på:))

  Kjedelig å høre at d snør hos deg da!! brrr sender noen kvelds solstråler til deg jeg da:)))
  Anita

  SvarSlett