søndag 28. april 2013

Frem fra glemselen

På nyåret var jeg i en bursdag, og da fikk jeg smake ei kake jeg aldri har smakt før – men den var noe av det beste jeg har smakt : )

001

I dag skal vi ha selskap (kjenner nemlig ei som fyller år i morra), og da måtte jeg selvfølgelig prøve å bake Toscakake

Som jeg har forstått, så er dette ei kake som var vanligere før – veldig mange jeg har snakka med om denne kaka, sier at “husker mamma pleide å bake denne” : )

005

Det er selvfølgelig glasuren som er best, for den er nesten som karamell (litt sånn som kjernen på dajm) – den er laga av hakka mandler, smør og litt til

Har laga ei dajmkake også, så dere skjønner sikkert hva jeg liker godt ; )

Minner om blogglotteri 

Ha det godt – klem Siv

6 kommentarer:

  1. Mmmm, ja dette er en sånn "frem fra glemselen"-kake. Fyrstekake burde også få en renessanse.

    SvarSlett
  2. Husker godt denne kaka for den var en av mine favoritter som barn.
    Tante laga verdens beste variant av denne kaka, for hun laga dobbel porsjon av glasuren:)

    SvarSlett
  3. Ja den kaken er god. Vi kjøpte den ofte før i verden.Enig med ho over her som gir råd om å lage dobbel porsjon av glasuren mmm
    .
    Klem

    SvarSlett
  4. Jeg husker moren min ofte bakte toscakake på 60-tallet. Av en eller annen grunn forsvant den fra kakebordene etter hvert. Fyrstekake er en annen kake jeg husker fra den tiden, men den er jo fortsatt "i bruk". På tide å bake toscakake igjen!
    Ha en riktig fin uke!

    SvarSlett
  5. Toscakake, ja det tror jeg jammen ikke jeg har smalt siden jeg var barn. - Og da hos mormor! Men godt var det. Mon tro hvorfor jeg ikke har tatt den med meg videre. Mulig det var mye jobb å lage den? - Ikke at jeg baker så mange formkaker heller som var vanlig da jeg var liten.

    SvarSlett
  6. Toscakake spiste man mye av før i tiden. Kjempegod. Tror ikke den er så vanskelig å lage. Lykke til og ha en god dag

    SvarSlett